Gayrimenkul danışmanının sahip olması gereken 7 özellik

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanının sahip olması gereken özellikler neler? İşte detaylar…

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile birlikte gayrimenkul danışmanı olmanın şartları değişti. Yeni düzenlemede gayrimenkul danışmanı olmak için sahip olunması için gereken başlıca şartlar şöyle sıralanıyor; 18 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmak, iflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre itibarının yerine gelmiş olması ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olunması. Bu resmi hususların dışında bir gayrimenkul danışmanında bulunması gereken başlıca özellikler ise şöyle:

 

Emlak piyasasını yakından tanımak

Emlak piyasasında son düzenlemeleri ve tüm güncel haberleri yakından takip etmelisiniz. Güncel bilgiler ve piyasa bilgisi sizi bir adım öne çıkarabilir.

 

Mesleki bilgi ve yeterliliğe sahip olmak

Mesleki bilgi ve yeterlilik bir gayrimenkul danışmanını öne çıkaran özelliklerin başında geliyor. “Bilgi güçtür.” Mesleğiniz konusunda bilgi ve donanımınız fazla olursa müşteri portföyünüzü artırabilirsiniz.

 

Uzmanlık konusu ve uzmanlık bölgesi belirlemek

Kendinize bir uzmanlık konusu ile bölge belirlemeli ve bölge hakkında A’dan Z’ye tüm detaylara hâkim olmalısınız. Müşterinizi doğru yönlendirmek istiyorsanız uzman olduğunuz alanı ve bölgeyi iyi tanımalısınız.

 

Zamanı iyi yönetmek

Zaman yönetimi her meslekte olduğu gibi gayrimenkul danışmanlığında da bir hayli önemlidir. Zamanı iyi yönetemezseniz işleriniz sekteye uğrar ve işin içinden çıkamazsınız. Günlük olarak yapacağınız işleri belirlemeli ve zamanınızı doğru yönetmelisiniz.

 

Sosyal medya kanallarını etkili kullanmak

Gelişen dünya ile her şey değişiyor. Şimdiler de sosyal medya kanallarını işinde etkili kullananlar daha çok etkileşim alıyor. İlanlarınızı ilgi çekici hale getirerek sosyal medyada paylaşırsanız rakiplerinizden ayrılabilirsiniz.

 

Etkili iletişim kurmak

Etkili iletişim kurarak işinizde fark yaratabilirsiniz. Doğru bir iletişim için de karşınızdaki iyi dinlemeli ve empati kurmalısınız.

 

Dış görünüşe özen göstermek

Dış görünüşünüze özen göstermeli ve her daim bakımlı olmalısınız. Salaş bir görüntünün yanı sıra şık bir görünüm ile müşterilerinize etki edebilirsiniz.


BENZER YAZILAR