Gayrimenkul danışmanları artık web-tapu sisteminde!

Yazıyı paylaş:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, web-tapu sistemine emlakçıları da dahil etti. Web-tapu sistemine ilk aşamada 800 emlakçı dahil edilirken, Kocaeli yeni sistemin hayata geçirildiği ilk şehir oldu.

 

Emlakçılar ve vatandaş için hızlı çözüm

Web-tapu sistemindeki bu yenilik sayesinde emlakçılar, tapu sahiplerinin gayrimenkullerini, ilgili müdürlüklere gitmeden internet üzerinden yönetebilecek.

 

Önce Kocaeli, sonra Sivas ve tüm şehirler

Web-tapu sistemindeki uygulamaya alınan bu yenilik ilk kez Kocaeli’de hayata geçirildi. İkinci pilot bölge olarak ise Sivas seçilirken, Sivas’taki uygulamanın ardından sistem ülke çapında tüm şehirlerde yaygınlık kazanacak.

 

Sıradaki adım: Gayrimenkul Değer Bilgi Bankası

Gayrimenkul değerlendirme sistemi oluşturulmasına yönelik çalışmayı da yürüten kurum başka altyapı çalışmalarına da destek verecek. Altyapı çalışmaları kapsamında gayrimenkul sahipliği ve işlemlerinden alınan vergi, harçlar için temel oluşturacak toplu bir gayrimenkul değerlendirme sistemi yer alıyor. Sistem, gayrimenkul değerleme stratejisi vesikasının hazırlanması, belirlenen kıstaslara göre gayrimenkul yönetim bilgi nizamnamesi hazırlanması, saha çalışmaları gibi aşamaların ardından değer/fiyat bilgi kaynakları taramasını da içeriyor.

 


BENZER YAZILAR