Gayrimenkul danışmanları için sosyal medya sırları!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe sosyal medya farklı bir rekabet ve başarı alanı… Ev ilanları yayınlamaktan yeni müşterilerle iletişim kurmaya dek geniş bir etki gücüne sahip. Bir gayrimenkul danışmanının sosyal medya hesabını doğru stratejilerle yönetmesi kazancına kazanç katabiliyor. İşte gayrimenkul sektörüne özel “sosyal medyada başarı rehberi”… 

 

5 kolay adımda sosyal medyada öne çıkın

Zingat.com, sosyal medya hesaplarınızı doğru kullanmak için dikkat etmeniz gereken 5 kolay adımı sizin için derledi. İşte gayrimenkul sektöründe başarılı bir sosyal medya yönetiminin sırları…

 

1. Sosyal medyada neden olmalısınız?

Sosyal medya siz ve şirketiniz için hangi hedefinize hizmet etmeli? Önce bu sorunun yanıtı bulmalısınız. Hedefleriniz neler? Sosyal medya siz ve şirketiniz için yeni bir müşteri bulma aracı mı, şirket tanıtımınız için bir mecra mı yoksa sadece ev ilanı yayınladığınız bir platform mu?

 

2. Sosyal medyada kimlere sesleniyorsunuz?

Sosyal medyadan beklentinizi, neler yapacağınızı ve ulaşmak istediğiniz hedefleri bilerek yola çıkmalısınız. Sosyal medyada kime sesleneceğinizi biliyor musunuz? Hedef kitleniz kimler? Mevcut müşterileriniz, yeni müşteriler, ev almak isteyenler veya gayrimenkul sektörü oyuncularından hangisi? Hedef kitlenize göre stratejinizi oluşturmalısınız. Bu, aynı zamanda sizin dijital pazarlama yönetiminizin en hassas noktası olacak.

3. Ev değil, yaşam tarzı satmalısınız!

Hedef kitlenize sadece bir ev değil, yaşam tarzı sattığınızı unutmayın! Yayınladığınız tüm yazılar, fotoğraflar bu yönde hazırlanmalı. Aynı zamanda samimi ve özgün bir anlatım diliniz olmalı… Böylece rekabette bir adım öne çıkabilirsiniz. Sürekli şirketinizi anlatmak yerine, müşterilerinizin hayatlarına nasıl değer kattığınızı paylaşın.

 

4. Facebook’ta etkileşim, Instagram’da fotoğraf önemli

Sosyal medyada her platformun farklı bir profili var. Paylaşımlarınızı buna göre yapmalısınız. Twitter ve Facebook’ta etkileşim, Instagram ve Pinterest’te fotoğrafların kalitesi, YouTube’de videonuzun yaratıcılığı öne çıkmalı. Unutmayın, gayrimenkulde takipçi kadar etkileşim de önemli!

 

5. Müşterileriniz için rehber olun!

Müşterileriniz size sadece ev kiralarken ya da satın alırken danışmamalı. Vizyonunuzu geniş tutun, sektörde fark yaratın. Yeni bir ev satın alan müşterinize evle ilgili diğer konularda da adeta bir danışman gibi hizmet verin. Ev tamiratından tapu kurallarına kadar yararlı bilgiler sunmak, sizi “tavsiye edilen gayrimenkul danışmanı” yapacaktır. Dilerseniz Zingat.com/Yazılar bölümünü takip edebilirsiniz; fazlasıyla içerik sizi bekliyor.


BENZER YAZILAR