Gayrimenkul danışmanları ne zaman “hayır” demeli?

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanları her zaman daha fazla emlak satmayı ya da kiralamayı hedefler. Tabii bu hedefe ulaşmanın belli kuralları var. Gayrimenkul danışmanları satış ya da kiralama işleminden önce müşterilerini somut verilerle bilgilendirmesi ve kaliteli hizmet verebilmek için iyi planlama yapması gerekir.

Müşterilerinizin isteklerinin bazı durumlarda gerçekleştirmesi imkânsızsa “hayır” demek olumlu sonuca daha hızlı ulaşmanızı sağlayabilir. İşte müşteri taleplerine “hayır” demeniz ve satış ve kiralama işlemlerini hızlandırmak için dikkat etmeniz gereken noktalar…

 

Zamanı yönetin

Her müşteriye kaliteli hizmet vermek için yoğun olduğunuzda görüşmeyi ertelemeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayabilir. Size gelen talebi sonlandırmayacak şekilde müşteri ilişkilerinizi yönetebilirsiniz. “Maalesef” veya “Yapamam” gibi olumsuz cümleler kullanmak yerine müşterinizin sizin müsait olduğunuz zamanı beklemesi için onu motive edebilirsiniz. Müşteri ilişkisinin bütünlüğünü koruyarak ve potansiyel müşterilerinizi uygun olduğunuz zaman diliminde ilgileneceğinizi belirtin.

 

Gayrimenkul danışmanlarının 7 ilginç rolü!

 

Potansiyel müşterileri uzaklaştırmak yerine, bir adım geri çekilirken işin üstesinden gelmenin yaratıcı bir yolu, yokluğunda sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir meslektaşınızla birlikte çalışmaktır. İş arkadaşınızın sizi olası tüm iletişimlerle ilgili bilgilendirmesini isteyin; böylece programınızı sadeleştirebilir, potansiyel müşterilerinizle iletişim kurmaya devam edebilirsiniz.

 

“Hayır” dedikten sonra, iletişime devam edin
İyi bir iletişim sürdürmek ve müşterileri bu süreçte bilgilendirmek, gerçekçi beklentileri de artırmaya yardımcı olacaktır. Sadece “hayır” diyerek müşterinizin beklentisini boşlukta bırakmayın. İletişimi e- bülten, e-posta, SMS veya WhatsApp mesajları ile besleyebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızı aktif olarak yönetmeniz, ilanlarınızın güncel olması; gayrimenkul ihtiyaçlarını karşılayan bir danışman olduğunuzu gösteren diğer etmenlerdir.

“Size kesinlikle yardım etmek istiyorum ancak sizin de uygun olduğunuz başka bir zaman için program yapalım.”, “Uygun olduğumda size geri dönüş sağlayabilir miyim?” gibi cümlelerle müşterilerinize ilişkiyi sürdürme çabanızı gösterebilirsiniz. Müşterileriniz onlar için çaba gösterdiğinizi anladığında çalışmalarınız daha sağlıklı ilerleyecektir.

 

WhatsApp ile emlak satışlarınızı nasıl hızlandırırsınız?

 

Müşteri ihtiyaçlarını yönlendirin

Kimi zaman müşterilerin ihtiyaçları koşullara uygun olmayabilir. Mesela ölü sezonda kısa sürede ev satışı yapmak, evin değeri üstünde bir rakama satışını gerçekleştirmek, bakımsız bir daireyi hemen kiracı bulmak gibi…

 

Bu noktada hem zamandan tasarruf etmek hem de potansiyel müşterilerinizi yönlendirmek için doğru verilerle işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Zingat.com bu konuda ihtiyacınız olan bilgileri kolayca edinmenizi sağlayacak ürünlere sahip. İşte bunlardan üçü…

• Evimin Değeri

Zingat.com Evimin Değeri uygulamasıyla söz konusu evin satış fiyatını, bölge ortalamasına göre karşılaştırmasını ve geri dönüş süresini (Konut geri dönüş süresi; bir bölgede satın alınan bir konutun kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeriyle karşılanabileceğini ifade eden değerdir) öğrenebilirsiniz.

 

• Bölge Raporu

Zingat.com Bölge Raporu sayesinde bölgede bulunan olanakları; ulaşım, okul, hastane gibi kurumların mesafesini, bölgedeki konutların yıllara göre fiyat analizlerini ve demografik yapıyı öğrenebilirsiniz.

 

• Emlak Değer Analizi

Emlak Değer Analizi ile müşterilerinizi doğru emlak yatırımlarını tavsiye edebilirsiniz. Emlak Değer Analizi tüm Zingat.com danışanlarına ücretsiz sunulan bir uygulamadır.

Emlak Değerleme Analiz Raporu ile ilanlarınızla ilgili bilgilerin dışında, mevcut ilanınızın fiyat değerini bölge ortalaması ile karşılaştırabilir, ilan için en uygun konut kredisi önerilerini görüntüleyip, müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. Tüm bu veriler sayesinde müşterilerinizin aklındaki soruları yanıtlayabilir, onlar için kaliteli hizmet sunabilirsiniz.

Emlak Değer Analizi, hem alıcı hem satıcı hem de gayrimenkul danışmanı için rehber niteliği taşıyor. Emlak Değer Analizi; bir bölgede yatırım yapmak, gayrimenkul satın almak, satmak ya da kiralamak isteyenleri, merak ettikleri tüm özelliklere dair bilgilerle buluşturuyor.

Bu analizle kullanıcılar il, ilçe ve mahalle kıstaslarına göre yıl yıl konut satış ve kira fiyat trendleri, ortalama 100 metrekarelik bir konut için satış fiyatı ve kira değeri bilgileri, geri dönüş süresi (amortisman süresi) ve sosyo-ekonomik özellikler ile ilgili bilgilere ulaşıyor.

Böylece yatırım yapmak isteyenler ihtiyaçlarına uygun konutu kolayca seçiyor, mülkünü satmak isteyenler değer hesaplamasını yapabiliyor ve gayrimenkul danışmanları da müşterilere nitelikli veriler sunabiliyor.

 

Bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmanın 8 yolu!

BENZER YAZILAR