Gayrimenkul danışmanlarının 10 süper gücü!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanları iş disiplinlerine yıllar içinde edindikleri tecrübeleri ekleyerek daha başarılı bir kariyer sürdürüyor. Her gün farklı müşteri profilleriyle karşılaşıyor, kişiden kişiye değişen isteklere uygun emlak arayışında en iyi hizmeti vermek için çabalıyorlar.

Bugün Türkiye’de gayrimenkul ticareti alanında faaliyet gösteren yaklaşık 50 bin kayıtlı emlakçıya karşılık 300 bin kayıtsız emlakçı bulunuyor. Peki rekabetin böylesine yoğun yaşandığı bir sektörde başarısına başarı katmak isteyen danışmanların farkındalık yaratması ne yapması, hangi süper güçlere sahip olması gerekiyor?

Gayrimenkul danışmanlarının 10 süper gücünü sıralıyoruz… Bu 10 madde, aynı zamanda hem süper danışman hem de süper gayrimenkul takımı olmanın anahtarları.

 

1) Bitmeyen enerji gerçek bir süper güçtür!

Gayrimenkul danışmanlarının her zaman iddialı hedefleri vardır. Aylık ev satış hedefi, emlak sitesinde ilan yayınlama sayısı, emlak gösterme adeti, müşteri memnuniyeti diye başlayan liste uzayıp gider… İddialı hedefleri hayata geçirirken devreye giren süper güçse bitmeyen enerjidir! Enerjiniz işinize olan tutkunuz ve çalışkanlığınızla artar.

Bunun için hafta sonlarını unutmanız, bu iki değerli günü müşterileriniz için ayırmanız gerekebilir. Ya da yayınladığınız ilanı beğenip size ulaşan müşterileriniz için randevuları mesai sonrası saatlere göre ayarlamanız beklenir. Tüm bunlar sizin kendinize ayıracağınız zamanları iyi organize etmeniz anlamına da gelir.

 

2) Mesleki sezgi: Tahmin yeteneği!

Hangi daire ne kadar zamanda satılır, hangi ev ne kadar zamanda kiracı bulur? Hangi arsalar daha yüksek fiyattan alıcı bulur? Hangi bölgede ticari gayrimenkullerin satışı hızlı gerçekleşir? Eğer başarılı bir gayrimenkul danışmanıysanız, portföyünüze eklenmeye hazır emlak ne olursa olsun, bu soruların yanıtını görür görmez bilirsiniz.

Yeteneğiniz bu kadarla da sınırlı değildir. Hangi gayrimenkulün ilanı emlak sitesinde yayına girer girmez daha çok dikkat çeker; yanıtı sizdedir. Ya da alıcı bulması zor gibi görünen bir konuta hangi iyileştirmeler yapılırsa bu süre asgariye çekilir, bilirsiniz…

Yine de mesleki yeteneğinizi geliştirmek isterseniz, şu yazılarımız ilginizi çekecektir:

• Gayrimenkul danışmanları için kişisel gelişim rehberi

• Emlak ilanında bu 15 kelimeyi kullanan kazanıyor

• Emlak satışında duygusal zekânızı nasıl kullanırsınız?

• Emlak satışını hızla artıran 7 kitap!

 

3) Bilgi, bilgi, bilgi!

Emlak profesyonelleri oluşturdukları güveni sahip oldukları bilgiye borçludur. Gayrimenkul danışmanları için bilgi çok önemli… Çünkü bu sayede rakamsal verileri ve emlak trendlerini takip edebilir, analiz edebilir, müşterilerini bu çıkarımlara göre doğru emlak yatırımına yönlendirebilir!

Esasında rakamsal verileri sadece dönemsel açıklanan konut satış rakamları, kira fiyatları, kira zam oranları, konut geri dönüş süresi vb. değildir. Aynı zamanda kendi performanslarını da takip etmek, ölçmek, hedef belirlerken bu rakamlardan hareketle karar vermek demektir.

 

4) En çok tıklanacak ilan fotoğrafında uzman olmak gibisi yoktur

Emlak sitesinde yer alan çok sayıda ilan arasında alıcıların dikkatini çekecek emlak ilanını yayınlamak bir uzmanlık konusu olarak değerlendirilebilir.

Başarısıyla adından söz ettiren her danışmanın bildiği gibi, bir emlak ilan fotoğrafının satışı veya kiralamayı hızlandırma, hatta daha yüksek fiyata alıcı bulmasını sağlama özelliği bulunuyor. Çünkü, ev satın almak isteyenlerin yüzde 60’ı emlak ilanlarında ilk olarak fotoğraflara bakıyor. Büyük ve etkileyici fotoğraflar, satılık daire veya kiralık daire arayanları daha fazla cezbediyor. Alıcıların yüzde 83’ü, bir emlak ilanında en çok fotoğraflarla ilgileniyor.

Tam da bu nedenle başarılı danışmanların süper gücü burada devreye giriyor ve dikkat çeken ilan fotoğrafını çekme konusunda yeteneklerini konuşturuyorlar!..

Yine de ilan fotoğrafları ile ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterseniz, şu yazılar ilginizi çekebilir:

• Ev sattıracak ilan fotoğrafı nasıl çekilir?

• İlan fotoğraflarıyla ilgili bilinmeyen gerçekler!

• Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

• Evin fotoğrafı satış fiyatını ne kadar artırır?

 

5) Empati ve iletişim başarılı danışmanların en iyi yönlerinden biridir

Çoğu insan için bir gayrimenkul, sahip olabileceği en büyük varlıktır. Aynı zamanda da hayatının en değerli yatırımı… Bu nedenle emlak ilanını yayınladığı evin sahibinin maddi olduğu kadar manevi beklentileri ne kadar kıymetliyse, evin yeni sahibi veya kiracısının manevi-maddi ihtiyaçlarına seslenmek de bir o kadar önemlidir.

Gayrimenkul danışmanları satıcılar ile alıcıları, ev sahipleri ile kiracıları empati yetenekleri sayesinde iyi analiz eder… Ve ihtiyaçlarına seslenen bir iletişim dili kullanarak iki tarafın uzlaşmasında aktif rol oynayabilir.

 

6) Modern danışmanların süper gücü: Sosyal medya!

Müşterilerle birebir iletişimde son derece iyi olabilirsiniz. Peki ya sosyal medyada iletişiminiz nasıl? Gerçek dünyada istisnai sosyal becerilere rağmen, emlakçıların sosyal medya pazarlamasını benimsemesinde daha hızlı adımlar atması gerekiyor.

Sosyal medya aslında portföyünüzdeki emlakları pazarlamanız için size eşsiz bir alan sunuyor. Çünkü sosyal medya sayesinde ilanlarını daha fazla kişiye ulaştırmak çok kolay ve etkili!

Sosyal medya mevcut müşterilerle iyi ilişkiler geliştirmeye yardımcı oluyor. Bununla da kalmıyor, yeni müşteriler edinmeniz için verimli bir alan sunuyor. Sosyal medya emlak almak, kiralamak, satmak isteyen kişilerle bağlantı kurmak ve onlarla değerli bilgileri paylaşmak için harika bir yoldur. Müşterilerinize yalnızca bir satış yapmaya değil, gerçek bir destek sunduğunuzu göstermek için güçlü bir araç olarak çalışır.

Sosyal medyanın gücünden daha çok yararlanmak için Zingat Blog’daki şu yazıları incelemek için zaman ayırmaya ne dersiniz?

• Emlak satışlarınızda sosyal medyayı kullanmanın 3 yolu

• Instagram hikâye özelliği ile bir adım öne geçin!

• Gayrimenkul danışmanları Pinterest’i nasıl kullanmalı?..

• Emlakta Facebook takipçilerini artırmanın 5 kolay yolu!

 

7) Detayları asla atlamamak…

Ayrıntılar emlak sektöründe başarılı bir kariyer için şart. Detaycı olan gayrimenkul danışmanı, her bir müşterisine kişiselleştirilmiş bir hizmet vermekte ustadır. Müşterisinin ihtiyacı ya da beklentisinin yanı sıra müşterisinin nelere dikkat ettiğini ve onu etkileyebilmek için neler yapacağını bilir.

 

8) Sabır bu işin kurallarından biri

Gayrimenkul işinde “sabır” olmazsa olmazlardan… Ev kiralama, satın alma ya da satma dönemlerinde müşterileriniz çok stresli ve gergin olabilir. Onlara doğru ve olumlu bilgiler vererek, pozitif bir iletişime yönlendirebilir. Sabırlı gayrimenkul danışmanları iletişim krizlerini çok kısa sürede çözebilme kabiliyetine de sahip.

 

9) Pozitif bakmak, pozitif yaşamak

Her durum karşısında pozitif olabilen gayrimenkul danışmanları, çevrelerine de bu olumlu enerjiyi yaymayı başarıyor. Gayrimenkul danışmanının pozitif olması, mutlaka müşterilerinin kararlarını da olumlu yönde etkiliyor.

Gayrimenkul danışmanları için müşterilerini gayrimenkulle ilgili her konuda bilgilendirmek, nazik ve olumlu bir iletişim dili kullanmak önemli bir ayrıntı… Bu şekilde daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir iletişim kurulabiliyor.

 

10) Önyargı mı, asla!

Başarılı bir gayrimenkul danışmanının en önemli özelliklerinden biri de önyargılı olmamak. İnsanlar farklı zevklere sahip olabilir, hayatlarını farklı şekillerde yaşayabilir. Ancak onlar için en önemli şey güvenebilecekleri bir danışmana ihtiyaçları olduklarıdır.

Gayrimenkul danışmanları çalışma hayatında birçok karakterde insan ve yaşam tarzıyla karşılaşabiliyor. Bu sebeple önyargı onların hayatlarında yer almaz.

 


BENZER YAZILAR