Gayrimenkul danışmanlarının 7 ilginç rolü!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanları, müşterilerinin en iyi fiyata en doğru ev satış veya kiralamasını en kazançlı ve sorunsuz şekilde tamamlamasına destek veriyor. Ancak emlak profesyonellerinin işi bu kadarla sınırlı kalmıyor.

Yoksa siz emlak danışmanlarının sadece ev satışı veya kiralaması yaptığını mı sanıyorsunuz? İşte emlak danışmanlarının işlerini yaparken büründüğü 7 farklı rol!

 

1) Uzman fotoğrafçı

Gayrimenkul danışmanları emlak ilanları ile ilgili şu gerçeği gayet iyi bilir: “Bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir”.
Emlak arayanların ev seçimi yaparken emlak sitelerinde geçirdiği zaman ve tercih sürecinde ilk dikkat ettikleri şey, satılık veya kiralık ilanların fotoğrafları. Tam da bu yüzden işinde uzman gayrimenkul danışmanları ilan fotoğrafının çekimine ayrı bir mesai harcar. Bir evin avantajlı özelliklerini doğru yansıtacak en iyi fotoğraf karesini bulmak onları aynı zamanda uzman bir fotoğrafçı yapabilir.

 

Ev sattıracak ilan fotoğrafı nasıl çekilir?

 

2) Sihirbaz

Gayrimenkul danışmanlarının bir sihirbaz asası olmasa da, standart bir evi alıcıların gözünde daha çarpıcı ve etkileyici hale getirmek konusunda meziyet sahibidirler.

Uzun süredir satılamayan veya kiraya verilemeyen bir konutu inceleyip, hangi sihirli dokunuşlarla alıcı bulmasını hızlandırma konusunda ne yapılacağını iyi bilirler: Eskimiş mutfak dolaplarının değiştirilmesi, giriş kapısının yenilenmesi, evi daha büyük gösterecek duvar renginin seçimi vs.

 

3) Psikolog

Çoğu insan için bir gayrimenkul, sahip olabileceği en büyük varlıktır. Aynı zamanda da hayatının en değerli yatırımı… Bu nedenle emlak ilanını yayınladığı evin sahibinin maddi olduğu kadar manevi beklentileri ne kadar kıymetliyse, evin yeni sahibi veya kiracısının manevi-maddi ihtiyaçlarına seslenmek de bir o kadar önemlidir.

Gayrimenkul danışmanları satıcılar ile alıcıları, ev sahipleri ile kiracıları empati yetenekleri sayesinde iyi analiz eder… Ve ihtiyaçlarına seslenen bir iletişim dili kullanarak iki tarafın uzlaşmasında aktif rol oynayabilir.

 

Ev satışı hızlandıran 9 sihirli kelime!

 

4) Dekorasyon uzmanı

Eşyalı ev satışlarında veya kiralamalarında hangi eşyalar kalmalı, hangileri gitmeli? Aksesuar seçiminden hangi bitkinin nasıl bir köşede kullanılması gerektiğine kadar alıcıların gözünden alım kararını etkileyecek eşyalara hızla karar verebilir gayrimenkul danışmanları…

İlanı yayınlanan evin bir odasında, tam da özel ölçülerine göre boydan boya yaptırılmış bir gardırop mesela? Evin yeni sahibinin avantaj olarak göreceği eşyaları tutabilir, balkonda duran yıpranmış raflı bir dolabı ise kısa sürede ihtiyaç sahiplerine yönlendirerek müşterilerine katkıda bulunabilir.

 

5) Pazarlama gurusu

Gayrimenkul danışmanları, bir konutu gezdiklerinde hangi yönlerinin öne çıkartılması gerektiği, emlak ilanında hangi kelimelerin başlığa, hangilerinin açıklama bölümüne yazılması gibi konularda tam bir pazarlama gurusudurlar.

Satışı hızlandıracak pazarlama taktiklerini sadece emlak ilanlarında uygulamakla kalmazlar. Sosyal medya gibi farklı mecraların gücünü de en iyi şekilde değerlendirir, portföylerindeki emlakların hızla alıcı bulmasını sağlayabilirler.

 

Emlak danışmanları için 5 pazarlama taktiği!

 

6) Yaşam koçu

Gayrimenkul danışmanları, ev kiralamak ya da satın almak isteyenlerin beklentilerini iyi analiz eder ve bu doğrultuda gayrimenkullere yönlendirirler. Müşterileri bazen perspektiflerini kaybettiklerinde ise onlar için en iyi olanı söylemekten çekinmezler.

Mesela, çocuğunun okuluna yakın bir ev arayan aile için, okul yakınındaki gayrimenkullerin ortalama bina yaşları, kentsel dönüşümle ilgili bölgenin analizi, konut fiyat aralıkları, bölgede yaşayanların eğitim durumları, komşularının yaş dağılımları gibi bilgileri aktararak, emlak arayışında tam bir yaşam koçu tavrı sergilerler.

 

7) Ev bakımı uzmanı

Yeni bir evde yaşamaya karar verenler, sözleşmede altına imza attıkları rakamın karşılığını almak isterler. Tesisat sorunu olan, kliması sorunlu, duvarlarında çıkmayan lekeler olan bir ev için en hızlı çözümleri bulmak konusunda gayrimenkul danışmanları uzman kişileri bularak harekete geçirmek konusunda son derece başarılıdır.

 

Emlak satışını artıracak 25 farklı fikir!

 


BENZER YAZILAR