Gayrimenkul danışmanlarının motivasyon sırları

Yazıyı paylaş:

Motivasyon, kişinin bir hedefe doğru ilerlemesini sağlayan içsel bir süreç ve elbette iş yaşamında başarının anahtarlarından biri.

Profesyonel gayrimenkul danışmanları, karşılayabilecekleri olumsuz durumlar karşısında bile motivasyonunu yüksek tutabilir. Çünkü, emlak sektöründe yüksek motivasyon ve alıcı ya da satıcılarla pozitif iletişim kurmak işin ilk kurallarından biri.

Başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmak istiyorsanız, sizi motive eden, işinizi geliştiren alışkanlıkları sürdürmelisiniz. Her gün aynı motivasyonla işinizi yapmak zor olabilir ama günün sonunda sizi diğer danışmanlardan ayıracak unsur da motivasyonunuz olacaktır.

İşte emlak sektöründe yüksek motivasyonun 3 sırrı!..

1) Müşteri memnuniyetine odaklanmak

Her zaman bir satış ya da kiralama yaparak haftayı bitiremezsiniz. Ama sadece gayrimenkul satmak ya da kiraya vermek motivasyonu yüksek tutmaz. Müşterilerinize sunduğunuz hizmet kalitesi, müşterilerinizden aldığınız olumlu geri dönüşler esas motivasyon kaynaklarından biridir. Çünkü işin esası “gerçek bir danışman” olmakta saklıdır.
Kalıcı ilişkiler kurmak, yeni ilanlar elde etmek için de önemlidir. Müşterinizle güçlü bağlantılar kurmak iletişiminizi geliştirmekle kalmaz, tavsiye edilen bir danışman olarak uzun vadede daha çok kazanmanızı da sağlar.

 

4 mevsim emlak satışı nasıl yapılır?

 

2) Hedefleri başarmanın mutluluğu

Kariyerinizde her zaman artan hedefler koyup, bunları başardığınızı görmek motivasyonunuzun artmasını sağlar. İyi bir iş planı ve zaman yönetimiyle gerçekçi hedefler belirlemelisiniz. Eğer hedeflerinizi belirlediyseniz, bunları hayata geçirme noktasında motivasyonunuz daha yüksek olacaktır. Başarınızın artması motivasyonunuzun en iyi besin kaynaklarından biridir.

 

 

3) Olumlu düşünce gücü

Olumlu düşünme, motivasyonu artırmanın önemli bir aşamasıdır. Zorlu koşullarda güçlü bir zihne sahip olma yeteneği gibisi yoktur.
Bazen gerçekten yapabileceğiniz her şeyi yapıyorsunuz ve potansiyel müşterileriniz yok. O zaman, olumsuz düşüncelerinizden vazgeçip çalışmaya devam etmelisiniz. Süreklilik ve azim birleştiğinde başarılı sonuçlar elde edeceğinizden şüpheniz olmasın. Çok yorulduğunuzda, size iyi gelen aktiviteleri yapmayı da ihmal etmeyin.

 

Mutlu gayrimenkul danışmanlarının 9 sırrı

BENZER YAZILAR