Gayrimenkul sektörü, dijital dünyayı daha etkin kullanmaya başladı

Yazıyı paylaş:

Pandemi ile birlikte teknolojinin yoğun kullanıldığı sektörlerin başında gelen gayrimenkulde, emlak danışmanları arasında dijital rekabet hız kazanıyor. Zingat.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Erkek, emlak danışmanlarının dijital vitrinleri ve 360 derece emlak ticaretini gündeme taşıdı.

Gayrimenkul sektörü, dijital dünyayı daha etkin kullanmaya başladı

Türkiye nüfusunun yüzde 77,7’sinin internet erişimine sahip olması ve konut aramalarında emlak sitelerinin yüksek oranda tercih edilmesi ise emlak danışmanlarının dijital alanda rekabetine yön verdi. Gayrimenkul sektörü, pandeminin de etkisiyle dijital dünyayı daha etkin kullanmaya başladı.

Çevrimiçi aramalarda söz konusu “emlak” olduğunda, emlak danışmanlarının dijital vitrinlerinin önemli bir unsur haline geldiğini belirten Zingat.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Erkek, Zingat Prestij Dergisi’nde yayımlanan yazısında dijital dünyada var olmaktan çok, “nasıl var olmak” gerektiğine değindi.

Zingat.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Erkek

“Dijital vitrin bir emlak sitesinde görünenden ibaret değildir”

Zingat Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Erkek, danışmanların dijital vitrinleri ile ilgili şunları söyledi:

“Bir emlak danışmanının yer aldığı her dijital mecrada bir profil yazısı, bir profesyonel fotoğraf mutlaka bulunmalıdır. Emlak sitesinde listelenen ilan portföyü birçok yönüyle danışmanların en önemli vitrinidir ve ilanlar ‘gerçek’ olmalı, kaliteli fotoğraflar kullanılmalıdır. Gerçek ilan, gerçekte olan bilgiyi yansıtma; konumuyla, nitelikleriyle, açıklamasıyla gerçek olmalıdır. Dijital vitrin bir emlak sitesinde görünenden ibaret değildir. Müşterilerin gayrimenkul ofisine veya emlak ilanına ulaştığı e-posta, mesajlaşma kutusu, WhatsApp vb. her türlü mecradan zamanında dönüş yapılması, sağlıklı bir iletişim tesis etmekte çok önemlidir. Ayrıca, emlak danışmanları sosyal medyayı da mutlaka etkin bir şekilde kullanmalıdır.”

360 derece emlak ticareti

Emlak ticaretinin 360 derece topyekûn bir süreç olduğuna dikkat çeken Zingat Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Erkek, şunları kaydetti: “Dijital vitrinde sunulan izlenim, gerçek dünyada tüketiciyle iletişime geçildiğinde devam etmelidir. Birçok kişi için en önemli yatırım ve harcama kalemi olan gayrimenkulde son derece değerli iki konu, Zingat olarak bizim de mottolarımız arasında yer alan ‘bilgi’ ve ‘güven’dir. Danışmanlar, kişisel markalarını ve emlak portföylerini tanıttıkları her yerde bu kavramları göz önünde tutmalı, sağlıklı bilgi sunmalı, müşterilerine güven vermelidir.

Ziyaretçilerimiz, ülke çapındaki emlak danışmanlarının kendilerini tanıttığı Zingat.com ‘Danışmanlar’ sayfasında uzman emlak danışmanına ulaşabilmekteler. Ayrıca her biri mesleki yeterlilik belgesine sahip üye danışmanlarımızın profilleri ilan sayfalarında da görüntüleniyor.”


BENZER YAZILAR