Emlak sektöründe geleneksel ve dijital pazarlama arasındaki fark!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe güçlü ve başarılı bir marka olabilmek dijital ve geleneksel pazarlamayı etkin bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte dijital pazarlama yöntemleri son yıllarda daha çok ilgi görmeye devam etse de birebir iletişim ve geleneksel pazarlama her zaman etkili olmaya devam edecek. Peki emlak sektöründe dijital ve geleneksel pazarlama arasındaki fark ne?

 

Dijital ve geleneksel pazarlamanın etki alanları

Çevrimiçi kalın!

Dijital dünya, birçok insan için hayatı kolaylaştırıyor. En basit gıda alışverişlerinde dahi internetten sipariş ederek satın alma işlemini tamamlamak zahmetsiz bir seçenek.

Dijital dünyanın ortaya çıkışı, etkileşimli web siteleri ve uygulamaları da beraberinde getirdi. Özellikle genç nüfus, dijital reklamları daha fazla dikkate alma eğilimi gösteriyor. Markanızı dijital olarak pazarlamak, geleneksel pazarlamadan çok daha fazla bileşene sahip.

Geleneksel pazarlama ile markanızı bir aracı olarak konumlandırırsınız. Dijital pazarlamada; emlak portföyünüzü, markanızın dinamiklerini ve tecrübenizi ortaya koyabilirsiniz. Ancak hem dijital hem de geleneksel pazarlama kanallarını kullanırken, strateji belirlemekte fayda var.

 

Dijital pazarlama stratejisi için ilk adım hedef kitleyi tanımak

Portföyünüzdeki gayrimenkullerin alıcısını, hizmet verdiğiniz bölgede kimlerin yaşadığını ve bu kişilerin yaş aralığını, sosyal medyada en çok kullandıkları platformu öğrenerek, hedef kitlenizi tanımaya başlayabilirsiniz.
Dilerseniz Zingat.com’un ücretsiz sunduğu Bölge Raporu uygulamasını kullanarak, hedef kitlenizle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Bölge Raporu’nda nüfus yapısı, eğitimi durumu, sosyo-ekonomik durum olmak üzere birçok veriye tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Emlak pazarlamasında önemli bir başlık olan sosyal medyayı, hedef kitleye göre konumlandırmak. Örneğin; Instagram’da gayrimenkul hikâyeleri ya da fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Facebook ise markanızın bilinirliğinin artmasını sağlayabilir, buradaki sponsorlu içerikleri kullanabilirsiniz. Eğer hedef kitleniz bu platformların çok uzağındaysa o zaman geleneksel pazarlama kanallarına yönelebilir, mesela broşür bastırarak, onlara ulaşabilirsiniz.

Dijital pazarlama mecralarını etkin kullanmak için olumlu müşteri referanslarını, başarıları, başarı öykülerini de web sitenizde, sosyal medya platformlarında kullanabilirsiniz.

 

Geleneksel pazarlama neden gerekli?

Geleneksel pazarlama araçları televizyon, dergi ve gazete reklamları olarak bilinir. Ancak gayrimenkul danışmanının en önemli geleneksel pazarlama aracı kendisidir.

Dijital pazarlama ve teknoloji yeniliklerle gelişmeye, ilgi görmeye devam etse de birebir iletişim her zaman etkin kalmaya devam edecek. Birebir iletişimi artırmak için dijital pazarlamanın gücünden faydalanırken; müşterilerinizle yapacağınız görüşmelere de olabildiğince vakit ayırmalısınız. Gayrimenkul sektöründe iletişim kurmak çok önemli bir gerekliliktir. Kalıcı ilişkiler, güçlü bağlantılar kurmanızı ve daha çok kazanmanızı sağlar.

 

İnsanlar, doğası gereği sosyal varlıklardır. Dijital alanlardaki “sosyallik” bire bir iletişimin yerini dolduramaz. Hayatının en önemli finansal kararlarından biri için yola çıkan potansiyel müşteriniz sizinle birebir iletişim kurmak, bilgi almak ve güven duymak ister.

Bilgi ve deneyimlerin paylaşılması müşterilerle güçlü bir bağ kurmanın anahtarıdır. Hizmet verdiğiniz bölgedeki sosyal etkinliklere katılabilir, bölgede yaşayanların alışkanlıklarına, yaşam tarzlarına dair fikir edinebilmek için ilişkilerinizi daha fazla sosyalleşerek geliştirebilirsiniz.

Ayrıca mutlu müşterilerinizin tavsiyeleri organik reklam elde etmenizi sağlar. Gayrimenkul danışmanlarının en güçlü yanı iletişim kabiliyetidir. Her gün birbirinden farklı alıcı ve satıcılarla görüşür, ortak bir yol bulmaya çalışır. Günün sonunda da alıcı ve satıcıların genellikle gayrimenkul danışmanı ile olan ilişkilerine dayanarak karar aldığını unutmayın.

 

Emlak danışmanlarının doğru bildiği 4 yanlış!

 


BENZER YAZILAR