Gayrimenkul Sertifikası talep toplama süreci başlıyor!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul almak isteyen, ancak yeterli birikimi olmayan küçük yatırımcılar için sunulan Gayrimenkul Sertifikası talep toplama süreci 29-31 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, küçük yatırımcıların sektörde yeni bir finansal yatırım aracı olacak gayrimenkul sertifikasıyla tıpkı ulusal ve uluslararası yatırımcılar gibi gayrimenkul projelerinden pay satın alarak projelere topraktan ortak olabileceğini belirtti.

Park Mavera 3 için Gayrimenkul Sertifikası süreci

Gayrimenkul Sertifikası’nın Makro İnşaat’ın Park Mavera 3 projesiyle halka sunulacağını dile getiren Turan, “Sertifika ile daire alacak birikimi olmayan, ancak gayrimenkule yatırım yapmak isteyen küçük yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar, gayrimenkul projesinden hisseleri oranında pay sahibi olacak. Talep toplanmasını bu ayın 29’u ile 31’i arasında yapacağız.” dedi.

 

Gayrimenkul Sertifikası: Bir pay 42,5 TL’den arz edildi

 

TOKİ ve Makro İnşaat iş birliğiyle inşa edilen Park Mavera 3 projesinin belli bir kısmı paylara bölünecek ve bölünen paylar doğrultusunda, inşaatın yapım süresi olan 36 ay boyunca Borsa İstanbul’da işlem görecek sertifikalarla dileyenler projeye ortak olabilecek.

 

Gayrimenkul Sertifikası için önemli tarihler

Sertifika; inşa edilecek veya edilmekte olan bir projenin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen menkul kıymetler. Yatırımcılara sertifika biriktirerek konut sahibi olma veya gayrimenkul değerlemesine katılma imkânı sağlanıyor.

 

Gayrimenkul Sertifikası talep toplama sürecine katılacakları neler bekliyor?

• Talepte bulunabilmek için halka arza aracılık eden herhangi bir kurumda yatırım hesabının olması ve talep edilen Gayrimenkul Sertifikası adedine karşılık gelen bir kıymetin (para, hisse senedi, mevduat, fon vs) bulunması gerekiyor.

• Yatırım hesabı açtıracak olanların kimlik ve ikametgâh adresini belgeleyecek bir belge ile konsorsiyum üyesi aracı kurum ve çalıştıkları banka şubelerine şahsen başvurarak belgeleri imzalatması gerekiyor. Aynı zamanda risk bildirim formları da bu aşamada dolduruluyor.

• Yatırım hesabının olduğu halka arza aracılık eden konsorsiyum lideri ve konsorsiyum üyesi aracı kurumlar üzerinden 29-30-31 Mart 2017 tarihlerinde talepler iletilebilecek.

• Her bir yatırımcı için talep edilebilecek en yüksek gayrimenkul sertifikası miktarı, halka arz edilen toplam sertifika miktarıyla sınırlı.

• Detaylı bilgi için tıklayın.

 

10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası”

BENZER YAZILAR