Gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen 5 yanlış!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul yatırımı hayatımızın önemli kararları arasında yer alıyor. Bir konut, arsa ya da iş yeri satın alırken dikkat edilmesi veya etraflıca araştırılması gereken özellikler bulunuyor. Gayrimenkul uzmanları da doğru bilinen yanlışlar nedeniyle yatırımcıların etki altında kaldığını ve yatırım yapmaktan uzaklaştıklarını belirtiyor.
Gayrimenkul yatırımı yapmaya hazırsınız, peki gayrimenkul yatırımı hakkında yeterli bilgilere sahip misiniz? Peki, gayrimenkul alıp satarken doğru bildiğiniz yanlışlar neler? 
Kârlı gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul yatırımı yapacaklar dikkat!

İşte gayrimenkul uzmanların sıraladığı o doğru bilinen 5 yanlış…
1) Gelirin yüksek olmalı!
Harcamalar iyi dengelenir ve tasarruf yapılabilirse orta gelirle de zorlanmadan bir gayrimenkul yatırımı yapılabilir. Ayrıca uygun yatırım bulunduktan sonra bankalar ve firmaların teklifleri ile yüksek gelir zorunluluğu ortadan kalkar.
2) Fazla miktarda birikimin olmalı!
Belirli bir birikim gerekebilir. Fakat bu birikim miktarının zannedildiği gibi yüksek miktarlarda olması gerekmiyor.
3) Adamın olacak
Bir yatırım yaparken tanıdık birine ihtiyaç duyulması söz konusu değil. Ancak yatırım konusunda yardımcı olacak profesyonellere ihtiyaç duyulur. Bunu için de güvenilir, kurumsal ve kontrol edilebilir referanslara sahip gayrimenkul danışmanları ile doğru yatırımlar yapılabilir.
4) Aldın mı büyük alacaksın!
Doğru bir gayrimenkul yatırımı için büyüklüğün önemi yoktur. Hatta küçük evlere yatırım yapmanın birçok avantajı bulunur.
5) Öncelikle kendi evinizin sahibi olmalısınız!
Öncelikle kendi evinizin sahibi olmanıza gerek yok. Kirada oturulan yer uygun şartları sunuyorsa, birikimi ve geliri değerlendirmek için yatırım amaçlı bir ev alınabilir.

BENZER YAZILAR