Gebze-Halkalı banliyö tren hattı ne zaman açılacak?

Yazıyı paylaş:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, GebzeHalkalı banliyö hattının yıl sonunda açılacağı müjdesini verdi. Deneme sürüşüne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan; GebzePendikSirkeciHalkalı Demiryolu Projesi’nin şantiyesinde çalışmaları incelediklerini, İstanbul’un banliyö sisteminde önem arz eden bu güzergâhta iyileştirmelerin tüm hızıyla devam ettiğini, yeni hat, istasyon ve sanat yapıları işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

 

Kira artışı hesaplaması nasıl değişti?

 

Üsküdar’dan Sirkeci 4 dakika sürecek!

Hattın hizmete girmesiyle Üsküdar’dan Sirkeci’ye 4 dakikada ulaşılabilecek. Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13,5 dakika, SöğütlüçeşmeYenikapı arası 12 dakika, BostancıBakırköy arası 37 dakika, Gebze-Halkalı arası 115 dakika sürmesi planlanıyor.

Aynı zamanda Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Haydarpaşa, Bakırköy ve Halkalı istasyonlarında yüksek hızlı tren durabilecek. Yük trenleri ise Pendik’ten Londra’ya kadar kesintisiz demir yolu hattı ile bağlanacak, gece saatlerinde ise Boğaz geçişini kullanarak Asya-Avrupa arasında taşımacılık hizmeti yapabilecek.

Proje tümüyle hizmete girdiğinde 96 bin aracın taşıyacağı yolcunun, bu sistemle taşınması hedefleniyor. Ayrıca Asya ile Avrupa arasında kesintisiz demir yolu ulaşımının tesis edileceği açıklandı. Yüksek hızlı tren hattı şu anda İstanbul-Ankara arasında Pendik’e kadar çalışıyor.

 

Dünyanın en havalı semtlerinden Kadıköy’de ev fiyatları!

 


BENZER YAZILAR