Gebze’nin gayrimenkul değeri yükseliyor

Yazıyı paylaş:

Gebze, yaklaşık 358 bin nüfusu ve İstanbul’a yakınlığıyla Kocaeli’nin değerli ilçeleri arasında geliyor. İlçede son yıllarda artan ulaşım ve sanayi alanındaki gelişmeler ise gayrimenkul sektörünü yakından etkiliyor. Gebze ulaşım projeleriyle emlak piyasasında adından söz ettiriyor. Özellikle İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım mesafesini 9 saatten 3,5 saatte indiren Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’yle beraber ilçenin değeri arttı. Ayrıca 2018 yılında temelleri atılması planlanan Darıca, Gebze ve OSB’ler metrosu ise ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir gelişme… Metroyla beraber İstanbul ile ulaşımın daha hızlı ve kolay olması planlanıyor. Projenin gerçeklemesi halinde de İstanbul metrosu Gebze’de inşa edilecek metro hatlarıyla birleşecek. Peki, gayrimenkul geliştiricilerin yakından takip ettiği Gebze’de satılık konut fiyatları ne kadar? İşte Gebze emlak piyasasına dair merak edilenler…

Gebze satılık ev fiyatları ne kadar?

Gebze satılık ev ve kiralık seçeneklerin fazla olduğu ilçelerden. Zingat.com verilerine göre Gebze’de son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.13 artış gösterdi. Kocaeli şehri genelinde ise satılık konut fiyatları artışı yüzde 1.17 oldu. Gebze ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 146 TL seviyesinde bulunuyor. 2017 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Gebze ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 160 bin 952 TL ile 268 bin 300 TL arasında değişiyor.

Gebze kira daire fiyatları ne kadar?

Kocaeli’nin değerli ilçelerinden Gebze’de son bir yılda kiralık konut fiyatları artışı yüzde 9’a ulaştı. Gebze’de ortalama 100 metrekarelik bir konutun kira değeri minimum 614 TL ile maksimum 1.023 TL olarak ölçümleniyor. 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı da 818 TL olarak belirtiliyor.  Gebze’de konutun kiraya verilmesi durumunda yatırımın geri dönüş süresi 22 yılı buluyor.

Gebze’de satılık konut fiyatı en çok artan mahalle

Gebze konut projeleri ilçede ev sahibi olmak isteyenlerin yakından ettiği konuların başında geliyor. İlçede markalı konut projelerinin birkaç yıl içerisinde artması bekleniyor. Bunun yanı sıra Zingat.com Yatırım Rehberi Ekim 2017 verilerine göre, Gebze’de satılık konut fiyatı en çok artan yerlerin başında Hacı Halil geliyor. Hacı Halil’de satılık konut metrekare fiyatı 2 bin 131 TL olurken, ortalama konut satış fiyatı da 227 bin 379 TL.

 

 


BENZER YAZILAR