Geleceğin ev sahiplerini tanımanın 4 sırrı!

Yazıyı paylaş:

Geleceğin ev sahipleri hakkında ne kadar bilginiz var, onları ne kadar tanıyorsunuz? Bugünün gençliği olan ve 17-36 yaş aralığında bulunan Y kuşağı geleceğin de konut sahiplerini oluşturuyor.

1981 ile 2000 yılları arasında doğanları kapsayan Y (Milenyum) kuşağı, uzun bir süredir şirketlerin odağı durumunda. Şu anda Y kuşağının en büyüğü 36, en küçüğü ise 17 yaşında. Onlar bugünün ve geleceğin tüketicileri… Buna karşılık tüketim davranışlarında tamamen farklı bir beklentiye sahip.

 

Yeni evleri onlar satın alacak!

Y kuşağı emlak sektörü için de çok önemli bir konumda bulunuyor. Çünkü onlar geleceğin ev sahipleri… Onları anlamak, beklentilerini öğrenmek bu nedenle önem arz ediyor.

Peki gayrimenkul danışmanları bu kuşağı ne kadar tanıyor? Beklentilerine ne kadar karşılık veriyor? İşte gayrimenkul danışmanları için Y kuşağı ve onları anlamak için yapılması gerekenler…

 

1) Akıllı telefon kullanın

• Biliyoruz, bu kulağa çok basit geliyor ama bir yerden başlamalısınız!

• Y kuşağının cep telefonlarını elden düşürmediğinin farkındasınızdır. Bu kuşak sürekli bir şeyleri kaçırma korkusuna sahip gibidir. Akılı telefon bir nebze onların uzantısı gibidir. Bu genç müşterilerin dikkatini çekmek istiyorsanız öncelikle akıllı telefona sahip olmalısınız.

Mobil uygulamalar üzerinden emlak satışı konusunda hız kazanmaya başlamak için geç kalmayın.

 

2) Teknolojiyi çok daha iyi öğrenin

• Y kuşağı internet ve e-posta olmadan yaşayamaz. Bu kuşak teknoloji bolluğu içinde yaşıyor. Bu sebeple sizin de teknolojiyi e az onlar kadar iyi kullanmanız yönünde beklentileri olur.

• Mesela emlakla ilgili uygulamaların telefonunuzda bulunması onları memnun edecektir.

Konut kredisi, evin değeri ya da evin çevresinde neler bulunduğuna tek tıkla ulaşabilmeniz, bu genç müşterilerinizi de etkileyecektir. Onların sizden beklentisi hızlı ve kaliteli bir hizmet.

 

3) Sosyal medyada etkin olun

• Web siteniz var mı? Sosyal medyada ne kadar aktifsiniz? Sadece klasik pazarlama yöntemlerini mi kullanıyorsunuz?

• Y kuşağı sosyal medyayla birlikte büyüyor ve bu platformlarda çok aktifler. Özellikle genç nüfusu çoğunlukta olan Türkiye’de emlak sektöründe başarılı olmak istiyorsanız mutlaka sosyal medyayı iyi kullanmalısınız.

Emlakla ilgili blog açıp yazılar yazabilir, ilanlarınızı ya da sektörle ilgili bilgilendirmeleri sosyal medya platformlarından paylaşabilirsiniz. Klasik pazarlamayı rafa kaldırıp, alternatif pazarlama yöntemlerine yönelebilirsiniz.

 

Gayrimenkul danışmanları için sosyal medya sırları!

 

4) Gençleri dinleyin

• Gayrimenkul sektöründe başarılı olmak ve işinizi büyütmek istiyorsanız, gençlere kulak vermelisiniz.

• Büyük bir rekabetin olduğu emlak sektöründe, çoğunlukta olan ve geleceğin ev sahibi olacak olan gençleri tanıyın ve beklentilerini dikkatlice gözlemleyin.

 


BENZER YAZILAR