Gençlere ev satmak için 4 önemli ipucu!

Yazıyı paylaş:

İnsan yaşamını değiştiren tüm gelişmeler gayrimenkul sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Yeni nesille birlikte satın alma davranışları da hızla değişiyor. Gelecekte başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmak isteyen emlak profesyonelleri sektördeki değişimi ve yönelimleri takip ederek kazançlarını artırıyor.

Emlak kariyerinde kazanmanın yolu inovasyondan geçiyor. İşte genç kuşağı anlamak ve onların gayrimenkul ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek için yapmanız gerekenler…

 

 

1- Y ve Z kuşağını daha iyi tanıyın
Y kuşağı 1980-1999 yılları arasında doğanları kapsıyor. Y kuşağı için özellikle internet ve e-posta vazgeçilmez. Bu kuşak teknoloji bolluğu içinde yaşıyor. Bu sebeple sizin de teknolojiyi en az onlar kadar iyi kullanmanız yönünde beklentileri olacaktır. Örneğin; emlakla ilgili uygulamaların telefonunuzda bulunması sizi bir adım öne geçirecektir.
Z kuşağı ise 2000-2021 yılları arasında doğanları kapsıyor. Geleceğin konut alıcısı Z kuşağını daha iyi tanımak ve buna göre sektöre yön vermek gerekiyor. Z kuşağıyla ilgili bilinen en önemli nokta, teknolojiye olan bağlılıkları. Z kuşağı teknolojiyi sevmenin ötesinde, teknolojiyle yaşıyor. Her iki kuşakla da iletişim kurabilmek için onların ihtiyaçlarını ve beklentilerini çok iyi anlamak gerekiyor.

 

2- Teknolojiyle bağınızı güçlendirin
Diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de dijital pazarlamanın etkisi oldukça büyük. Online gayrimenkul sektörü büyüdükçe ev arama alışkanlıkları da değişti. Dolayısıyla teknolojiyi ne kadar iyi kullanırsanız o kadar kazançlı olursunuz. Web sitesi açmak, blog ve sosyal medya kanallarını etkin bir şekilde kullanmanın ötesinde dijital dünyadaki yenilikleri sürekli takip etmeli ve planlarınızı buna göre şekillendirmelisiniz.

 

Kariyerine yeni başlayan gayrimenkul danışmanlarına vermeniz gereken 5 taktik!

 

3- Çevre dostu ve akıllı evleri önerin
Yeni binalar, modern mimari, akıllı ev teknolojileri gençlerin daha çok ilgisini çekiyor. Yenilenebilir enerji, sürdürülebilir projeler ve doğa dostu yeşil bina gibi yenilikçi yaklaşımları yakından takip edebilirsiniz. Genç müşterileriniz, yeni nesil teknolojilerle donatılmış ya da çevreci evlerle ilgilenecektir.

 

4- Hızlı olun
Gençlerin bir özelliği de ihtiyaçlarına hemen çözüm bulmak istemeleri. Teknolojinin hızla geliştiği bir çağda büyüdükleri için beklentilerine hemen yanıt bulmak istiyorlar. Yeni nesle daha çok ev satmanın en önemli yolu iyi bir dinleyici olmaktan geçiyor.
Hedefe yönelik sorular sorarak potansiyel müşterilerinizle gerçekten özel olarak ilgilendiğinizi göstermelisiniz. Müşterilerinizle özel olarak ilgilenmek ve özel olduklarını hissettirmek önemli bir nokta. Böylelikle gerçekten nasıl bir ev aradıklarını öğrenebilir ve hızlıca seçenekleri sunabilirsiniz.

 

Gayrimenkul danışmanlarına sık sorulan sorular

 


BENZER YAZILAR