Her evde mutlaka olması gereken 4 şey!

Yazıyı paylaş:

Mutfak eşyaları, mobilyalar, televizyon, masa takımları, halılar, avizeler, yatak odası takımları, havlular… Halen aynı evde yaşıyorsanız muhtemelen hepsine sahipsinizdir. Ya da yeni bir eve taşınacaksanız her biri evinizde mevcut olacaktır.

Peki ya “ev yaşamında gerekli eşyalar listesi”nde unuttuklarınız? Üstelik ev hayatında ihtiyaç duyacağınız gerekli küçük şeyler?

 

İşte her evde olması gereken 4 aksesuar…

1) Dedektör veya alarm paneli

Evinizin dekorasyonu elbette önemli ama her koşulda daha önemli olan bir konu daha var; o da güvenliğiniz! Bunun için evde dedektör veya bir alarm paneli bulundurmayı düşünebilirsiniz. Dedektörü tercih ederseniz duman, gaz, hareket dedektörü seçenekleri var. Özellikle mutfakta fırın veya ocağa 10 metreden daha yakın bir yere duman dedektörü koymak iyi bir fikirdir.

Diğer yandan bir alarm paneli; evde yaşanabilecek hırsızlıktan yangına, gaz kaçağından su baskınına tüm beklenmedik durumlarda devreye girecektir.

 

2) Fenerler

Güç dalgalanmaları ve fırtınalar bir apartman binasında uzun süreli karanlığa neden olabilir. Evinizde pratik bir konuma bırakacağınız bir el feneri ve tabii yedek piller, gerektiğinde tüm odayı aydınlatmanın en iyi yolu olabilir.

 

Evde karbon ayak izini azaltmanın 5 kolay yolu!

 

3) Alet çantası

Öyle çok profesyonel bir alet çantası hayal etmenize gerek yok. İngiliz anahtarı, metre, tornavida, çekiç, dübel, su terazisi ve belki şarjlı küçük bir matkap… Böylece evde acil müdahale etmeniz gereken tadilat ve tamirat işlerinde daha hızlı ve ekonomik davranabilirsiniz.

 

4) İlkyardım kiti

Bir böcek ısırığı, kesik, ateş veya boğaz ağrısı olduğunda annenizin mucizevi çözümlerini düşünün. Siz yine de dairenizde ilkyardım kiti bulundurun. Sargı bezi, yara bandı, pamuk, termometre, öksürük şurubu, burun tıkanıklığı giderici ve ağrı gidericiler için bir alan yaratın.

 

Evde Feng Shui Enerjisi!

 


BENZER YAZILAR