Hobi odası tasarımı için 6 ipucu

Yazıyı paylaş:

Evinizde en sevdiğiniz yer, hobi odanız ya da köşeniz olabilir. Bunun için hobi alanınızı iyi tasarlamanız yeterli. Hobi odası, yaratıcı işlerinizin merkezi olduğu için hobi odanızı tasarlarken, belli kurallara dikkat etmeniz de fayda var. Hobi alanınızın kullanışlı ve düzenli olması, hayal gücünüzü daha da artıracaktır. Yaratıcılığınızı en verimli şekilde kullanmak için 6 kuralı uygulamaktan asla vazgeçmeyin.

 

1. Malzemelerinizi amaçlarına göre düzenleyin

Kullandığınız malzemeleri kullanım alanlarına göre düzenleyin. Çalışma şeklinize uygun depolama alanlarını seçin. Kullandığınız ürünleri düzenli tutmak için uygun kutulara ya da kaplara yerleştirin. Masanızın üstünde mümkün olduğunca boş alan bırakmaya özen gösterin. Çalışma alanında geniş ve sağlam bir çalışma masası, verimli bir zanaat odasının anahtarıdır. Büyük ve dayanıklı bir masa seçin.

 

2. Duvarları kullanın

Hobi odanızın duvarları iyi bir depolama alanı olabilir. Boş bir duvara sahipseniz, malzemelerinizi istiflemek için duvar raflarını kullanabilirsiniz. Eğer yeterli alanınız varsa duvara monte kapaklı dolapları tercih edebilirsiniz. Böylelikle eşyalarınızın tozlanmasını engellemiş olursunuz.

 

3. Renklere göre ayırın

Hobi malzemelerinizi renklerine göre ayırmak işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Örneğin; iplik, yün, boncuk gibi malzemeleri renklerine göre saklamak, aradığınızı bulmanızda size kolaylık sağlayacak ve çalışmalarınız için vakit kazandıracaktır.

 

4. İsimlendirin

Hobi malzemelerinizi sakladığınız kutuları etiket yardımıyla adlandırın. Böylelikle ekstra bir çekmeceye ihtiyacınız olmayacak. Etiketli kutuları duvar raflarınıza yerleştirip, ihtiyacınız olduğunda kolaylıkla erişebilirsiniz. Ayakkabı kutuları, malzemelerinizi saklamak için iyi bir fikir olabilir.

 

5. Aydınlatmayı doğru seçin

Zayıf aydınlatma göz yorgunluğuna neden olur ve odadaki ortamın ışığı azsa, üretkenliğinizi düşürebilirsiniz. Doğal ışık idealdir ancak gün ışığı yeterli olmaz. Masa başı lambalar, odaklanmanıza yardımcı olur.

 

6. Fazlalıklardan kurtulun

Hobi odanızı, kullanım sıklığınıza göre yeniden düzenleyin. Kullanmadığınız malzemeleri ayırın ve atın. Tüm malzemelerinize göz atın, işinize yaramadığını düşündüklerinizi kaldırın, gözden kaçırdıklarınızı dikkatinizi çekecek alanlara yerleştirin.

 


BENZER YAZILAR