İlan fotoğraflarıyla ilgili bilinmeyen gerçekler!

Yazıyı paylaş:

Emlak ilanlarında en çok dikkat çeken detaylardan biri de fotoğraflardır. Fotoğrafları kaliteli olan ilanların diğerlerine göre daha fazla dikkat çektiği kanıtlanmış bir gerçek! Kaliteli ilan fotoğrafları evin satış potansiyelini artırmanın yanı sıra bir gayrimenkul danışmanı olarak size olan bakışı da olumlu anlamda etkileyecektir. İyi bir fotoğraf makinesi ve ekipmanına sahip olduktan sonraki adım ise nasıl fotoğraf çekileceğini bilmektir. Gayrimenkul fotoğrafçılığında dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor. İşte ev fotoğrafı çekerken dikkat etmeniz gereken detaylar…

 

• Görüş açınıza dikkat edin

Evin fotoğrafı çekerken kaldırım hizasını göz ardı etmeyin. Ancak bu esnada kaldırım yakınındaki araba ya da diğer şeylerin görüş açışınızı engellemesine izin vermeyin.

 

• “Hoş geldiniz” mesajı verin

Çekici bir ön kapı ve giriş yolu, evin satışını kolaylaştıran bir faktördür. Fotoğrafların birinde kapıyı açık bırakmak da davetkar bir mesaj olarak algılanabilir.

 

• Tehlike işaretlerini kaldırın

Fotoğraf çekmeden önce evin çevresinde yer alan tehlikeli işaretlerini kaldırın. Çünkü ilan fotoğraflarında amaç sıcaklık hissi yaratmaktır, potansiyel müşterileri korkutmak değil!

 

• Kuşbakışı bir görünüm oluşturun

Kuşbakışı fotoğraf çekmek büyük bir mülkü ve kıyısındaki mekanı göstermek için harika bir yoldur. Bu şekilde evin çevresini de daha iyi gösterebilirsiniz.

 

• Balık gözü lens kullanmayın

Birçok kişi küçük alanların daha büyük görünmesi için balık gözü lensi kullanıyor ancak bu lensler genelde tam tersi bir etki yaratır ve alanı daha küçük gösterir. İlan fotoğraf çekimi için bir objektife sadık kalın ve küçük hilelerle küçük alanların daha büyük görünmesini sağlayın.

 

• Evin satış noktalarını yakalayın

İlan fotoğraflarında genellikle banyo gibi alanlar atlanır ancak bu tür yerler yakın zamanda yenilenmişse iyi bir fotoğraf karesi olabilir. Unutmayın yapılan araştırmalar yenilenmiş ve özellikle mavi tonlarla tasarlanmış bir banyonun ilan listelerinde daha çok dikkat çektiğini ortaya koyuyor!

 

• Aynada çıkmamaya özen gösterin

Ev içerisinde ayna olan yerlerde fotoğraf çekerken görünmemeye dikkat edin. Bu tür çekimler ilan fotoğraflarında olumsuz olarak bir etki yaratabilir.

 

• Her odayı fotoğraflayın

Fotoğraf çekiminde hedef, en iyiyi ortaya koymaktır. Bu sebeple evdeki tüm odaların fotoğraflarını çekerek en iyi olanları ilanlarda kullanın.

 

• Evin düzenli olmasına dikkat edin

Eğer ikinci el bir evin fotoğraflarını çekiyorsanız mutlaka evin düzenli olmasına dikkat edin. Eşyaların dağınık olduğu karışık bir ev olumsuz bir izlenim verecektir.

 

• Sezona oynayın

Fotoğraflarda mevsimin güncelliğini ortaya koymak önemli bir ayrıntıdır. Bu sebeple yaz ise ve evin havuzu ya da bahçesi varsa mutlaka bu alanlara yer verin. Ya da kış mevsiminde çekim yapıyorsanız ve evde bir şömine varsa bu detayı atlamayın!

 

• Gece fotoğrafıyla dikkat çekin

Ev için gündüz çekimleri ideal olsa da, harika bir gece çekimi de ilanınızın dikkat çekmesini sağlayabilir. Uygun ekipmanınız varsa evin tüm ışıklarını açın ve bir de evi bu şekilde fotoğraflayın. Ortaya çıkan fotoğraf kareleri sizi de şaşırtacaktır!


BENZER YAZILAR