İlk evini alacaklara satış yapmanın 6 adımı!

Yazıyı paylaş:

Konut satışlarının arttığı bu aylarda ilk kez ev alacak müşterilerinize nasıl daha iyi yardımcı olursunuz? İşinde başarılı olan gayrimenkul danışmanları, ilk evini alacak müşterilerini; bütçe, yatırım olanakları, bölge seçimi ve daha birçok detay hakkında bilgilendirip doğru karar vermesini sağlıyor.

İşte emlak danışmanları için ilk kez ev alacakları doğru ve hızlı karar vermelerini sağlayacak 6 önemli ipucu…

 

 

1) Beklentileri öğrenmek

Müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak belirleyebilmek için önce iyi bir dinleyici olmak gerekir. Başarılı gayrimenkul danışmanları iyi bir dinleyici olunduğunda, eksiksiz bir analizle müşterilerini doğru gayrimenkule yönlendirebilir.

 

2) Bütçe belirlemek

Ev sahibi olmak isteyenlerin aslında ilk yapması gereken bütçe belirlemektir. Ev arayışına girilmeden önce beklenti ve ihtiyaçları öğrendikten sonra müşterilerinize bütçe belirleme konusunda yardımcı olabilir, konut kredisi kullanımı hakkında bilgi verebilirsiniz.

 

3) Bölge seçimi

İlk kez ev sahibi olacak kişiler, çoğu zaman hep yaşamak istediği semte yönelir. Ancak bu istek mevcut bütçeyle doğru orantılı olmayabilir. Dolayısıyla bu da bütçenin üzerinde ödeme yapma zorunluluğu demektir. Bu konuyla ilgili bilgilendirmeyi yaptıktan sonra alternatif semtlerdeki satılık konutlara yönlendirebilirsiniz. Örneğin; ulaşımla ilgili bir yatırımın güzergâhına yakın, evin yakınında bir okul ya da hastane projesi olan ileride prim yapacak bir bölge ilk kez ev satın alacak müşterilerinizin ilgisini çekecektir.

 

Aranılan emlak danışmanlarının 10 ortak özelliği!

 

4) Uygun seçenekler

Müşterinizle birlikte bütçeyi ve satın alınacak evin bölgesini belirledikten sonra ihtiyaca uygun seçenekleri göstermeye başlayabilirsiniz. Bu noktada önemli olan çok seçenekle kafa karıştırmak değil, onların istek ve bütçelerine uygun alternatifleri göstererek nokta atışı yapmaktır. Doğru alternatifleri seçtiğinize emin olduktan sonra müşterinizin görmek istediği evle birlikte diğer seçenekleri de incelemesi için beğenisine sunabilirsiniz.

 

5) Kontroller için yönlendirme

Ev satın almak kuşkusuz çok önemli bir karar. Müşterileriniz satın aldıkları evle ilgili size sadece olumlu geri dönüş yapsın istiyorsanız, denetim aşaması için yönlendirme yapabilirsiniz.

Satın almayı düşündükleri evi denetlemelerini tavsiye edebilir ya da bu konuda profesyonel bir yardım önerebilirsiniz. Bu denetleme sürecinde birinci el evin deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığını öğrenebilir, evin genel yapısıyla ilgili sorunların düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Diğer yandan ikinci el bir ev satıyorsanız, varsa ek masraflarla ilgili bilgilendirme yapabilirsiniz. Unutmayın, işinde uzman emlak danışmanları, çoğunlukla tavsiye edilendir. Alıcı ve satıcılara eşit mesafede durup, her iki tarafından da hakkını koruyarak, daha çok kazanacağınızdan şüpheniz olmasın.

 

6) Ek giderler hakkında bilgi verme

İlk kez ev sahibi olacak müşterileriniz ödenmesi gereken ek masraflardan haberdar olmayabilir. Ev satın almanın maliyetinin ne olduğunu anlamak için ek masrafları hesaba katmak önemlidir. Vergiler, tapu harcı ya da ev kiraya verilecekse ödenmesi gereken ek giderlerle ilgili bilgi verebilirsiniz.

 

Yeni projeden ev satma rehberi!

 


BENZER YAZILAR