İlk kez ev alacaksanız bunlara dikkat edin!

Yazıyı paylaş:

İlk kez ev satın alacaksanız gözden kaçırmamanız gereken birtakım adımlar sizi bekliyor. Bu süreçte sizi bekleyen üç önemli adımı derledik…

 

1. Liste yapın ve mutlaka araştırın

İlk kez ev alacaksanız önce gerçekten hangi özelliklere sahip bir evin sizi mutlu edeceğine odaklanın ve bu özellikleri listeleyin.

Listenizde güneş görmesi, manzaralı olması, yüksek katta bulunması, bahçe kullanımına açık olması gibi özellikler olabilir. Emlak ilanlarını incelerken filtrelemelerde bu özellikleri ön plana çıkarırsanız size uygun satılık ev ilanlarına daha kısa zamanda ulaşabilirsiniz.

Bir de tüm bu özellikleri taşısa dahi, ev alma kararınızı etkileyecek önemli konular var ve araştırma yapmanızı bekliyor. Evin bulunduğu binanın depreme dayanıklı olup olmaması, ulaşım noktalarına mesafesi veya okula, hastaneye, alışveriş merkezine yakınlığı gibi…

 

2. Bütçe belirleyin

Ev satın alma sürecinde ve sonrasında tapu, emlak vergisi, tadilat vs. gibi birçok masrafınız olacaktır. İlerde sıkıntı yaşamak istemiyorsanız bütçenizi tüm masrafları göz önünde bulundurarak belirlemelisiniz.

 

3. Profesyonel destek alın

Hayalinizdeki evi ararken bu konuda güvendiğiniz ve sizin isteklerinize göre seçenekler sunabilecek bir gayrimenkul danışmanı ile ilerlemeniz en doğrusu… Nasıl bir ev istiyorsunuz? Yatırım amaçlı mı yoksa yaşamak için mi konut satın almayı tercih ediyorsunuz? Eğer yatırım amaçlı konut satın alacaksanız; hangi bölgeler yatırım için avantajlı? Konutun yatırım geri dönüş süresi kaç yıl? Bütün bu soruların yanıtını profesyonel bir destek alarak bulabilirsiniz.


BENZER YAZILAR