İmar barışı başvuru süresi uzayacak mı?

Yazıyı paylaş:

Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlıkları tarafından hazırlanan, “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” başlıklı tebliğ ile  Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren imar barışı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözmesi hedeflenen imar barışı başvuruları devam ediyor. Vatandaşların e-devlet üzerinden 8 Haziran’da başvurularını yapmaya başladığı imar barışına yoğun ilgi sürüyor.

 

İmar barışına kaç kişi başvurdu?  

Türkiye’de bugüne kadar imar barışına  6,3 milyon kişi başvurdu ve bedeli yaklaşık 4,1 milyar lira. Sivas’taki başvuru sayısı ise 37 bin 403 ve 5 bin kayıt belgesi alınmış durumda. Peki, imar barışı başvuru süresi uzayacak mı? Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan açıklama geldi. İşte detaylar…

İmar barışında süre uzayacak mı?

8 Haziran’da başlayan ve 31 Ekim’e kadar sona ermesi planlanan imar barışı ile ilgili Kurum şu değerlendirmelerde bulundu.  “Şu an için bir uzatma düşüncemiz yok. 31 Ekim’de tekrar değerlendireceğiz.” dedi.

A’dan Z’ye İmar Barışı

BENZER YAZILAR