Instagram hikâye özelliği ile bir adım öne geçin!

Yazıyı paylaş:

Sosyal medya günümüzde oldukça popüler bir mecra ve gayrimenkul danışmanları için de birçok avantaj sağlıyor. Gayrimenkul danışmanları sosyal medyayı doğru kullandığında emlak satış ve kiralama rakamlarında ciddi bir yükseliş yaşayabiliyor.

Instagram da tıpkı diğer sosyal medya mecraları gibi son zamanlarda oldukça sevilen bir platform. Özellikle “hikâye” özelliği kullanıcıların ilgisini çekiyor. Bu popüler uygulamayı gayrimenkul kariyerinizi geliştirmek için kullanmaya ne dersiniz?

 

Hikâye bölümünde fotoğraf, kısa video paylaşılabildiği gibi canlı yayın da yapılabiliyor. Sol üst köşede bulunan kamera işaretine tıklayarak hikâye bölümünü kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu bölümde paylaştıklarınız 24 saat görüntülenebiliyor. Öne çıkarmak istediğiniz paylaşımların ise “Öne çıkar” özelliği ile profilinizde sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

 

Gayrimenkul danışmanları için kişisel gelişim rehberi

 

İşte Instagram hikâyelerini en etkin şekilde kullanma yöntemleri…

1) Portföyünüzde ön plana çıkarmak istediğiniz ilanları, Instagram hikâye bölümünde paylaşarak potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

2) Diğer sosyal medya paylaşımlarından farklı olarak hikâyeler kronolojik olarak kullanıcının karşısına çıkıyor. Hedef kitlenizin hangi saat aralıklarında aktif olduğunu paylaşımlarınızın görüntülenme sayısını gözlemleyerek erişebilirsiniz.

3) Hikâyeler bölümünde fotoğraflarınızı ya da videolarınızı kitleniz için daha çekici hale getirecek şekilde özelleştirebilirsiniz. Filtreler, metin, simgeler ve çıkartmalar dâhil olmak üzere kullanabileceğiniz birçok farklı özellik bulabilirsiniz. Diğer kullanıcıları etiketlemek için @ sembolü ile birlikte kullanıcı adlarını yazmanız yeterli.

4) Paylaşımlarınıza hashtag ekleyerek daha çok kişiye ulaşabilirsiniz. Örneğin; hikâyenizde emlak ile bir içerik paylaştığınızda #emlak gibi ilgili kelimeleri hashtag girerek paylaştığınızda görünürlüğünüz artacaktır. Böylelikle daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.

5) Hikâye bölümünde konum bilgisi eklemek, daha çok kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır.

6) Hesabınızı yönetin! Instagram hikâye bölümünü kullanırken, paylaşacağınız içerikler arasından bir eleme yapın. Takipçilerinizi çok fazla içerikle sıkmak yerine gerçekten onları şaşırtacak ve ilgilerini çekecek paylaşımlara yönelin.

7) Instagram’ın en büyük trendlerinden biri, gerçek zamanlı pazarlamadır. Örneğin; bir etkinlik sırasında canlı yayın yaparak daha fazla kişinin katılmasını teşvik edebilirsiniz. Aynı zamanda müşterilerinizin izniyle, gayrimenkul gösterdikten sonra canlı yayında görüşlerini alabilirsiniz.

8) Video özelliği ile portföyünüzde bulunan bir gayrimenkulün farklı özelliklerini ön plana çıkartan kısa videolar paylaşabilirsiniz.

9) Yeni ilanlarınız, çalışma arkadaşlarınız ve portföyünüzle ilgili gelişmeleri güncel olarak paylaşarak, kitlenize kendinizi en iyi şekilde tanıtabilirsiniz.

10) Gayrimenkul danışmanlığı yaptığınız bölgenin özellikleri, yaşayanların alışkanlıkları, tercih edilen gayrimenkul tipleri gibi bilgileri paylaşarak hem bilgilendirme yapabilir hem de bölgenizde uzman bir danışman olduğunuzu göstererek güven kazanabilirsiniz.

 

Emlak ilanı nasıl daha hızlı satışa çevrilir?

 


BENZER YAZILAR