İskandinav tarzı dekorasyonun altın kuralları

Yazıyı paylaş:

Modası geçmeyecek bir dekorasyon tarzı denildiğinde ilk akla İskandinav tarzı dekorasyon gelir. Çünkü minimalist, şık, modern ve işlevsel parçaları bir arada kullanabileceğiniz eşsiz bir dekorasyon biçimidir. Tarzın bu kadar popüler olması şaşırtıcı değil hem şık hem konforlu yaşam alanları sunuyor. Aynı zamanda sade mobilyalarla çarpıcı bir etki yaratmayı başarıyor.

 

İskandinav tarzı dekorasyon

İşte kullanışlı, sade ve estetik İskandinav tarzı dekorasyon için yapmanız gerekenler…

 

1) Minimalizme sadık kalın

Sade ve kullanışlı koltuklar İskandinav tarzı dekorasyonun olmazsa olmazı! Gösterişli eşyalardan (oymalı, varaklı vb.) hoşlanmayan, rahatına önem verenler içinler harika bir seçim.

 

2) İşlevsel olanı seçin

Bu tarz dekorasyonun en önemli özelliklerinden biri de işlevsel mobilyalardan oluşması. Örneğin; hasır bir sepeti hoş bir aksesuar olarak kullanırken aynı zamanda yeni bir depolama alanı da yaratabilirsiniz.

Konfordan vazgeçmeyenler için salon dekorasyon önerileri

 

3) Soft renklere yönelin

En çok kullanılan renkler beyaz, açık tonlar ve grinin her tonu.  Soft renkleri zıt renklerde aksesuarlarla kombinleyebilirsiniz.

4) Ahşaptan vazgeçmeyin

İskandinav tasarım ürünleri çoğunlukla ahşap materyaller içerir. Ahşabın işlenmemiş ya da boyanmamış haliyle yapılan eşya ve aksesuarlar evinize sıcak bir hava katmanızı sağlar.

 

Aynalar ile evinizi daha geniş gösterin!

 


BENZER YAZILAR