İstanbul satılık daire fiyatları en düşük 5 ilçe

Yazıyı paylaş:

Son yıllarda İstanbul’da konut fiyatları yükselişe geçti. İstanbul satılık daire fiyatları yükselirken, özellikle bazı bölgelerde konut metrekare fiyatlarının hâlâ düşük olduğu görülüyor. İstanbul satılık daire fiyatlarının artması, konut sahibi olmak isteyenleri de daha uygun fiyatlı ilçelere yöneltiyor. Özellikle gelişmekte olan ilçelerde İstanbul satılık daire fiyatlarının diğer semtlere göre daha az olması dikkat çekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği İstanbul’da markalı konut proje sayısı da artıyor. İstanbul konut projeleri her geçen gün dikkat çeken bir yükseliş gösteriyor. Peki, İstanbul’da uygun fiyatlı konut nerede bulunuyor?

“Emlak.Bilgi.Güven” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul ve bilgi pazarlama platformu Zingat.com, İstanbul’da ev sahibi olmayı ve kazançlı bir gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenler için metrekare fiyatı en düşük satılık konutların bulunduğu ilçeleri sıraladı. Zingat.com verilerine göre İstanbul satılık daire fiyatları en düşük ilçeler listesinde Esenyurt ilçesi başı çekiyor. Esenyurt’u sırasıyla Arnavutköy, Silivri, Çatalca ve Beylikdüzü takip ediyor. İşte uygun fiyata ev sahibi olmayı düşünenler için İstanbul’da konut metrekare fiyatların en düşük olduğu ilçelerdeki satılık konut fiyatları ve konut yatırım dönüş süreleri…

1. Esenyurt

Son yıllarda gelişmekte olan ilçeler arasında yer alan Esenyurt, İstanbul’un metrekare fiyatı en düşük ilçeleri listesinde ilk sırada yer alıyor. Zingat.com verilerine göre Esenyurt satılık daire fiyatları son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.36 azalış gösterdi. Esenyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.929 TL oldu.

Minimum fiyat: 144.683 TL

Maksimum fiyat: 241.100 TL

Geri dönüş süresi: 16 yıl

2. Arnavutköy

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir çehre kazanan Arnavutköy ilçesi, İstanbul’un metrekare fiyatları en düşük ilçeleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Arnavutköy satılık daire fiyatları konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları %0.45 artış gösterdi. Arnavutköy ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2.186 TL oldu.

Minimum fiyat:163 bin 953 TL

Maksimum fiyat: 273 bin 300 TL

Geri dönüş süresi: 23 yıl

3. Silivri

Silivri satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.77 artış gösterdi. Silivri ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2.369 TL oldu.

Minimum fiyat:177 bin 655 TL

Maksimum fiyat:296 bin 100 TL

Geri dönüş süresi: 22 yıl

4. Çatalca

Çatalca satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.35 artış gösterdi. Çatalca ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2.415 TL oldu.

Minimum fiyat:181 bin 120 TL

Maksimum fiyat:301 bin 900 TL

Geri dönüş süresi: 23 yıl

5. Beylikdüzü

Beylikdüzü satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.64 azalış gösterdi. Beylikdüzü ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2.298 TL oldu.

Minimum fiyat:172 bin 367 TL

Maksimum fiyat: 287 bin 300 TL

Geri dönüş süresi: 18 yıl

 

 


BENZER YAZILAR