İstanbul’da en çok markalı konut projesi olan 11 ilçe!

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un en çok markalı konut bulunan ilçeleri hangileri? En çok markalı konuta ev sahipliği yapan İstanbul ilçeleri hangileri ve İstanbul emlak raporuna göre konut fiyatları hangi aralıkta? Anadolu ve Avrupa Yakası’nın konut satış fiyatı en yüksek ve en düşük bölgeleri nasıl sıralanıyor? Markalı konut projelerinin son beş yılda değer artışı en çok artış gösterdiği bölge nerede?

İşte EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği “2016 İstanbul Markalı Konut Araştırması”na göre İstanbul’un her iki yakasının markalı konut projeleri karnesi…

 

Tarzına uygun projeyi seç!

İstanbul’un en çok markalı konut projesi olan ilçeleri

Ataşehir, Pendik, Kartal, Kadıköy ve Sancaktepe ilçelerindeki markalı konut projeleri, Anadolu Yakası’nın tamamındaki toplam markalı konut projeleri içinde en büyük paya sahip.

Esenyurt, Başakşehir, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Şişli ve Bakırköy ilçelerindeki markalı konut projeleri ise Avrupa Yakası’nın tamamındaki toplam markalı konut projeleri içinde en büyük paya sahip.

 

İstanbul’da markalı konut sayısı 560 bin

 

Markalı konutların yüzde 62’den fazlası 80 metrekareden küçük

• İstanbul’da bulunan markalı konutların yüzde 27’si 3+1, yüzde 29’u 2+1 ve yüzde 28’i 1+1 daire tiplerinden oluşuyor. Yüzde 16’lık kısım ise diğer tiplerden oluşuyor.

• Markalı konutların yaklaşık yüzde 62’si 2+1 ve daha küçük evlerden oluşuyor. İstanbul’daki markalı konutların yüzde 62’si 80 metrekarenin altında.


Bağdat Caddesi’nde metrekare satış fiyatı 17 bin 500 TL/m2

• Anadolu Yakası’nda en yüksek ağırlıklı ortalama birim konut satış fiyatına sahip bölge Bağdat Caddesi, en düşük birim satış değerine sahip bölge ise Şile oldu.

• Bağdat Caddesi’nde konut ortalama birim metrekare satış fiyatı takribi 17 bin 500 TL/m2 iken, Şile bölgesinde bu değer yaklaşık 2 bin 900 TL/m2’ye kadar düşüyor.

• Avrupa Yakası’nda en yüksek konut birim satış fiyatına sahip bölgenin Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı, en düşük birim satış değerine sahip bölge ise Esenyurt.

• Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksındaki markalı konutların ortalama birim satış değerleri 20 bin TL/m2 iken, en düşük birim satış değerine sahip Esenyurt bölgesindeki ortalama birim metrekare satış fiyatı 3 bin 500 TL/m2 seviyesinde.

Ev almadan önce dikkat edilmesi gereken 8 kural

 

Son iki yılda değer artışında zirveye yerleşen ilçeler

• İstanbul’da bulunan markalı konutlardaki değer artışının bölgelere göre analizine bakıldığında ise yıllara göre en çok değer artışı görülen bölgeler şöyle:
2013: Kemerburgaz, E5-Merter-Havaalanı Aksı ve Kağıthane-Seyrantepe
2014: Kemerburgaz, Şile ve Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı
2015: Alemdağ, Beylikdüzü-Gürpınar ve Kemerburgaz
2016: Ispartakule Bahçeşehir, E-5 Merter Havalimanı aksı-Zeytinburnu sahili ve Çekmeköy

• 2014-2016 itibariyle son iki yıla bakıldığında ise sırasıyla Ispartakule Bahçeşehir, Beylikdüzü-Gürpınar ve Çekmeköy bölgelerinde değer artışı görüldüğünü söylüyor.
Kemerburgaz, 5 yıllık bileşik değer artışında 1 numara

• İstanbul’da 34 bölge içinde Kemerburgaz, son beş yılda bileşik oranlı değer artışı açısından markalı konut fiyatlarının en çok arttığı bölge oldu. Kemerburgaz’da beş yılda markalı konut fiyatları artışı yüzde 193’e ulaştı.

• Kemerburgaz’da 2013’te bir önceki yıla göre yüzde 37, 2014’te yüzde 39, 2015’te yüzde 44 ve 2016’da yüzde 7 fiyat artışı yaşandı.

Yeni trend: Buçuklu evler!


BENZER YAZILAR