İstanbul’da konut fiyatları bu ilçelerde azaldı!

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un gayrimenkul yatırımı için konut fiyatları en çok artan ve azalan ilçeleri belli oldu. Zingat.com’un Mayıs 2017 verilerine göre İstanbul’da konut fiyatı en çok artan 5 ilçe sırasıyla Beyoğlu, Üsküdar, Beşiktaş, Esenyurt ve Bakırköy olurken, fiyatların en çok azaldığı ilçeler Adalar, Güngören, Beylikdüzü, Fatih ve Sarıyer olarak sıralandı.

 

Ev satın alırken bunlara dikkat edin!

 

Konut fiyatlarında Beyoğlu in, Adalar out!

İstanbul’da kârlı bir gayrimenkul yatırım yapmak isteyenler için konut fiyatlarının en çok arttığı ve azaldığı 5 ilçe belli oldu. Zingat.com’un Mayıs 2017 verilerine göre* konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 2,75 oranla Beyoğlu olurken, fiyatların en çok azaldığı ilçe yüzde 0,21 ile Adalar oldu.

 

Adalar, Güngören ve Beylikdüzü’nde düşüş

• Yeni konut projelerinin çok sık görülmediği Adalar’da geçtiğimiz ay konut fiyatları yüzde 0,21 azaldı. Metrekare fiyatlarının 5 bin 760 TL’den başladığı Adalar’da ortalama bir dairenin satış fiyatı 575 bin 931 TL oldu. Bölgeden alınan bir konut ise kendini 25 yılda amorti ediyor.

• İstanbul’un bir başka kentsel dönüşüm bölgesi olan Güngören’de konut fiyatları yüzde 0,15 azaldı. Güngören’de bir konutun ortalama satış fiyatı 290 bin 670 TL olurken, ortalama kira fiyatları bin 312 TL’leri buldu. Bölgede konut geri dönüş süresi 18 yıl.

• Listenin üçüncü sırasında gelen Beylikdüzü’nde konut fiyatları yüzde 0,14 azaldı. Konut metrekare fiyatlarının ortalama 2 bin 325 TL olduğu ilçede, satılık daire fiyatı ortalaması 232 bin 547 TL oldu. Kira fiyatlarının ortalama bin 73 TL olduğu ilçede, geri dönüş süresi ise 18 yıl.

• İstanbul’un en eski semtlerinden olan Fatih de büyük bir değişim yaşıyor. Bölgede başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte ilçede birçok yeni konut projesi inşa ediliyor. Fatih’te konut fiyatları yüzde 0,05 düşerken, ortalama satış fiyatı 400 bin TL oldu. Kira fiyatı ortalamasının bin 771 TL olduğu bölgede satın alınıp kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi 19 yıl.

• Listede beşinci sırada gelen Sarıyer’de konut fiyatları yüzde 0,02 azaldı. İlçede satılık bir konutun ortalama fiyatı 847 bin TL olurken, ortalama kira fiyatı 2 bin 173 TL oldu. Bölgede bir konutun kendini amorti etmesi ise 26 yıl.

 

Kiralık ev ararken dikkat edilmesi gerekenler!

 

Beyoğlu, Üsküdar ve Beşiktaş yükselişte

• Son yıllarda büyük bir değişim yaşayan Beyoğlu’nda konut fiyatları geçtiğimiz ay yüzde 2,75 arttı. Metrekare fiyatının 4 bin 572 TL olduğu Beyoğlu’nda bir evin ortalama satış fiyatı 457 bin TL olurken, kira fiyatı 2 bin 900 TL oldu. Bölgeden alınan bir konutun geri dönüş süresi ise 13 yıl.

• Artışta Beyoğlu’nu kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Üsküdar takip ediyor. Üsküdar’da konut fiyatları yüzde 2,23 artarken, metrekare fiyatı da 4 bin 636 TL oldu. İlçeden alınan bir konutun ortalama satış fiyatı 463 bin TL, kiralık fiyatı ise bin 712 TL. Bölgenin geri dönüş süresinin ise 23 yıl olduğu görülüyor.

 

İlk Kez Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli

 

• Geçtiğimiz aylarda kira fiyatlarındaki düşüşle gündemde olan Beşiktaş’ta satılık konut fiyatlarındaki yükseliş ise devam ediyor. İstanbul’un en değerli ilçelerinden biri olan Beşiktaş’ta geçtiğimiz ay konut fiyatları yüzde 2,21 arttı. Metrekare fiyatlarının 11 bin 845 TL’den başladığı ilçede, ortalama daire fiyatı ise 1 milyon 184 bin TL oldu. Ortalama kira fiyatının 3 bin TL olduğu bölgenin amortisman süresi ise 27 yıl.

• Listenin dördüncü sırasında son yıllarda gayrimenkul geliştiricilerinin ilgi odağı olan Esenyurt geliyor. Mayıs ayında Esenyurt’ta konut fiyatları yüzde 2,08 arttı. Çok sayıda markalı konut projesinin hayata geçirildiği ilçede, metrekare fiyatı bin 848 TL olurken, bir dairenin ortalama satış fiyatı 184 bin 806 TL, kira fiyatı 991 TL oldu. Esenyurt’ta satın alınan bir konutun geri dönüş süresi ise 16 yıl.

• Listenin beşinci artış gösteren ilçesi, İstanbul’un en eski ilçelerinden Bakırköy oldu. Bakırköy’de konut fiyatları yüzde 2,07 artarken, metrekare fiyatları 8 bin 470 TL’leri gördü. Ortalama daire satış fiyatlarının 847 bin TL olduğu Bakırköy’de kira fiyatları ise mahalleye göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 2 bin 395 TL oldu. Bölgede konut geri dönüş süresi ise 30 yıl.
* Fiyatlar ortalama 100 metrekarelik bir konut için hesaplanmıştır.


BENZER YAZILAR