İstanbul’da uygun fiyata ev alınabilecek 5 ilçe!

Yazıyı paylaş:

Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da ev sahibi olabilmek herkesin hayali. Ancak artan konut fiyatları, ev sahibi olmak isteyenlerin bütçesini zorluyor.

Özellikle İstanbul’un eski semtlerindeki konut fiyatları ciddi yükseliş gösterirken, gelişmekte olan ilçelerinde uygun fiyata ev sahibi olabilmek mümkün.

Peki, İstanbul’da konut metrekare fiyatları en düşük ilçeleri hangileri? Uygun fiyatlı ev nereden satın alınabilir? İşte Zingat.com verilerine göre uygun fiyatlı ev satın alabileceğiniz ilçeler…

 

1) Esenyurt

İstanbul’un gelişmekte olan ilçelerinden biri olan Esenyurt, gayrimenkul geliştiricilerinin yoğun ilgi gösterdiği bölgelerin başında geliyor. Çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiği Esenyurt, İstanbul’da satılık konut metrekare fiyatının en düşük olduğu ilçe. Bu sebeple İstanbul’da uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercihlerinden olan Esenyurt’ta ortalama konut metrekare fiyatları 1.947 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 16 yıl. Bu bölgede 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 146 bin TL ile 243 bin 300 TL arasında değişiyor.

 

2) Beylikdüzü

Düzenli kentleşmesi ve üniversitelere yakınlığıyla dikkat çeken Beylikdüzü de uygun fiyatlı konut yatırımı yapmak isteyenlerin tercihlerinden biri. Beylikdüzü’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 288 TL olurken, 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 171 bin 610 TL ile 286 bin TL arasında oldu. Bölge, çok sayıda üniversiteye de yakın olduğu için özellikle konut yatırımı yapmayı düşünenlerin dikkatini çekiyor. Beylikdüzü’nün konut yatırım geri dönüş süresi ise 18 yıl.

 

Zingat.com’da 200 bin TL’den başlayan satılık rezidanslar!

 

3) Sancaktepe

Son yıllarda İstanbul’un gelişen ilçelerinden biri olarak konumlanan Sancaktepe, emlak alanındaki hızlı yükselişiyle dikkat çekiyor. Markalı konut projelerinin hayata geçirildiği bölgede ortalama satılık konut metrekare fiyatları 2 bin 428 TL olurken, daire fiyatları 182 bin 133 TL ile 303 bin 600 TL arasında değişiyor. Sancaktepe’nin konut yatırım geri dönüş süresi ise 16 yıl.

 

4. Arnavutköy

Üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul projeleriyle öne çıkan Arnavutköy, son yılların en çok değerlenen ilçelerinden biri. Bunun yanı sıra ilçede hâlâ uygun fiyata satılık daire bulmak mümkün! Arnavutköy ilçesinde konut metrekare fiyatları ortalama 2 bin 205 TL olurken, 100 metrekarelik bir satılık konutun ortalama fiyatı 165 bin 392 TL ile 275 bin 700 TL arasında değişiyor. Bölge, konut yatırımı yapmak isteyenlerin de dikkatini çekiyor. Arnavutköy’ün konut yatırım geri dönüş süresi sadece 23 yıl!

 

5) Silivri

Metro ve metrobüs hatlarıyla İstanbul’un merkezi bölgelerine ulaşımı kolayca sağlanması beklenen Silivri de uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Silivri’de ortalama satılık konut metrekare fiyatları 2 bin 408 TL olurken, 100 metrekarelik bir satılık konutun ortalama fiyatı 180 bin 613 TL ile 301 bin TL arasında değişiyor. Bölgenin konut yatırım geri dönüş süresi ise 22 yıl.

 

Satılık ev alacakların sorması gereken 10 soru!

 


BENZER YAZILAR