İstanbul’dan sonra emlak yatırımı yapılacak 8 şehir!

Yazıyı paylaş:

Emlak yatırımında İstanbul dışında bir arayışta olanlar için en kazançlı tercihi hangi şehirler sunuyor? BloombergHT Radyo’da Süheyla Yılmaz’ın Emlak Hattı programına katılan Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, İstanbul dışında gayrimenkul yatırımı yapacaklar için son dönemde öne çıkan şehirleri sıraladı. Birikimini İstanbul dışında değerlendirecekler için öne çıkan şehirler hangileri oldu?

 

“Konut projeleri şehirlere değer katmalı”

“Şehircilik anlayışının içinde mimarları, sanatçıları daha sık görmeliyiz” sözleriyle dikkat çeken Ahmet Kayhan, “Nefes alan, içinde huzurla yaşanılacak, ekonomik değer yaratacak bir şehir anlayışına doğru gidilmesi gerekiyor. İstanbul her zaman gayrimenkulü yatırım aracı olarak tercih edenlerin gözdesi konumda. Ancak diğer büyükşehirlerimizde yükselen ve o şehirlere değer katan yeni gayrimenkul projelerini yurtdışında daha çok tanıtmak ve yabancı yatırımcıyı bu şehirlerle ilgili bilgilendirmek gerekiyor.” diye konuştu.

 

İşte İstanbul dışında emlak yatırımında öne çıkan 8 şehir…

Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan’ın İstanbul dışında emlak yatırımında öne çıktığını belirttiği 8 şehri mercek altına aldık…

1) Ankara

Başkent, yabancı yatırımcıların ilgisini çeken projeleriyle konuşulurken, aynı zamanda birikimini emlaktan yana kullanacaklara da alternatifler sunuyor. Ankara, 2016 Ocak ayında yedi büyükşehir arasında yüzde 19’luk amortisman süresiyle ikinci sırada yer aldı.

2) Antalya

Antalya, Ocak 2016 verilerini içeren REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış değerlendirmesinde bölgesel satış fiyatı yıllık değişimi açısından en yüksek orana sahip ikinci şehir olurken, İstanbul’u geride bırakmayı başardı.

3) Adana

Kira getiri oranlarının yüksekliği, gayrimenkul yatırımını Adana’da yapacaklar için avantaj sunuyor. Adana, Ocak 2016 verilerini içeren REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış değerlendirmesinde bölgesel satış fiyatı yıllık değişimi açısından en yüksek orana sahip şehir oldu.

4) Bursa

Bursa hem ticari gayrimenkul hem de markalı konut projeleriyle büyükşehirler arasında öne çıkıyor. Bursa’da 2016 Ocak ayı REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış değerlendirmesine göre amortisman süresi yüzde 17,5. Aynı döneme ait REIDIN Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Bursa, yüzde 2.87 ile en yüksek fiyat artışının yaşandığı şehir konumunda.

5) Gaziantep

Şehircilik anlayışında örnek projelerin yükseldiği Gaziantep, 2016 Ocak ayını kapsayan REIDIN Konut Satın Alma Gücü Endeksi’nde konut satın alma gücünün en yüksek olduğu ilk üç şehirden biri oldu.

6) İzmir

İzmir, bir metropolitan olarak gayrimenkulde ciddi bir potansiyele sahip. Kentsel dönüşümle ilgili gelişmelere de sahne olan İzmir, 2016 Ocak ayında ülke çapında konut satışında üçüncü sırada yer aldı. Bu dönemde gerçekleşen 5 bin 243 adet konut satışı, İzmir’de gayrimenkulde yaşanan hareketliliği gözler önüne seriyor.

7) Kayseri

Kayseri, ekonomik gücüyle de Anadolu’nun hızlı gelişen şehirleri arasında fark yaratıyor. 2012 yılından bugüne Kayseri’nin Bölge Raporu değerlerine bakıldığında hem satış hem de kira fiyatı trendlerinin yükselişte olduğu görülüyor.

8) Kocaeli

Kocaeli, gayrimenkul özelinde satın alma ve kiralama gücünün yüksek olduğu şehirlerden biri. Kocaeli, REIDIN Türkiye Konut Fiyat Endeksleri 2016 Şubat ayı sonuçlarına göre, metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.64 artışla, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

 


BENZER YAZILAR