İstanbul’un en eğlenceli ilçelerinde evler ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Dünyanın en eğlenceli şehirleri belirlendi, listede Türkiye’den de bir şehir var. Slotsia portalının dünyanın birçok kentinde yaptığı araştırma sonucunda 2019 yılının en eğlenceli şehirleri belli oldu. Çeşitli eğlence mekânları, popüler kafeleri ve ilgi gören festivalleriyle İstanbul, 2019 yılının en eğlenceli şehirleri listesinde. 8. sırada yerini aldı.

Satılık ev ya da kiralık ev ararken en önemli kriterlerden biri de evin bulunduğu ilçenin sosyal olanaklarının olması. Kimi zaman öncelik okula yakın ev kimi zaman ulaşım olanakları olurken, sosyal alanların varlığı ve niteliği de ev arayışında olanların en önemli kriteri olabiliyor.

Yürüme mesafesinde sinemaya gidebilmek, araç kullanmadan arkadaşlarla buluşmak ya da istenilen zaman alışveriş yapabilmek önemli bir kriter haline geldi. İşte İstanbul’da eğlencenin merkezi olan, satılık ev ya da kiralık ev ararken tercih edebileceğiniz 5 ilçede Zingat.com Bölge Raporu temmuz ayı verilerine göre konut fiyatları…

Havası en temiz 4 şehirde emlak fiyatları!

 

1- Kadıköy
Kadıköy, kültür sanat etkinlikleri, tiyatro salonları ve yeni nesil kahve dükkânlarıyla oldukça popüler bir ilçe. Kadıköy’de satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.29 artış gösterdi. Ortalama konut metrekare fiyatları 7 bin 406 TL. Kadıköy’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 555 bin 435 TL ile 925 bin 700 TL arasında farklılık gösteriyor.

 

2- Beyoğlu
Beyoğlu, geçmişten bugüne kültür, sanat ve eğlencenin kalbi olmuş. Son yıllarda özellikle Karaköy, eğlenmeyi sevenlerin gözdesi. Beyoğlu’nun en eski semtlerinden biri olan Karaköy’de yer alan kafeler, galeriler, kahve dükkânları ile evi eğlenceye yakın olsun isteyenlerin tercihi oluyor. Beyoğlu’nda satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.86 artış gösterdi. Ortalama konut metrekare fiyatları 5 bin 494 TL. İlçede satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 412 bin 46 TL ile 686 bin 700 TL arasında farklılık gösteriyor.

 

3- Beşiktaş
Beşiktaş’ın Boğaz semtleri Bebek, Arnavutköy, Kuruçeşme ve Ortaköy manzarasının yanı sıra birçok restoranı ve eğlence merkezleriyle dikkat çekiyor. Beşiktaş’ta satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.39 azaldı. Ortalama konut metrekare fiyatları 10 bin 712 TL. İlçede satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 803 bin 387 TL ile 1 milyon 339 bin TL arasında farklılık gösteriyor.

 

4- Sarıyer
Yine boğaz manzarası ve eğlence mekânlarıyla dikkat çeken Sarıyer’de satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.39 azaldı. Ortalama konut metrekare fiyatları 9 bin 94 TL. İlçede satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 682 bin 20 TL ile 1 milyon 136 bin 700 TL arasında farklılık gösteriyor.

 

 

5- Şişli
Işıltılı sokaklarıyla ünlü Nişantaşı semtinin de bulunduğu Şişli’de satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.76 azaldı. Ortalama konut metrekare fiyatları 5 bin 509 TL. İlçede satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 413 bin 152 TL ile 688 bin 600 TL arasında farklılık gösteriyor.

 

Ev sahibi olmak için nasıl birikim yapılır?

 


BENZER YAZILAR