İstanbul’un en romantik yerleri

Yazıyı paylaş:

Sevgilinizle geçirdiğiniz her an özeldir, peki bu anları İstanbul’un romantik semtlerinde ölümsüzleştirmek ister misiniz? Sevgililer gününde ya da romantik bir gün geçirmek istediğinizde İstanbul’un romantik yerlerini tercih edebilirsiniz. Onunla, isterseniz bir deniz kenarında, isterseniz şehrin en güzel tepesinde vakit geçirerek aşkınızı ölümsüzleştirin. İstanbul’un en romantik yerlerini sizin için derledik.

 

Bebek

Bir zamanlar balıkçı köyü olan Bebek, sahili ve kafeleriyle huzurlu bir gün geçirmek istiyorsanız ideal. Sevdiğiniz kişiyle sadece bir banka oturup, boğazı seyretmenin keyfini çıkartabilirsiniz. Dilerseniz, Bebek’in kafelerinde, çayınızı yudumlayıp sohbet edip, Boğaz havası alabilirsiniz.

 

 

Kız Kulesi

Şehrin tarihine tanıklık etmiş, 2500 yıllık Kız Kulesi’ni uzaktan da olsa çoğu kişi görmüştür. Kız Kulesi’ni Üsküdardan seyredebilirsiniz; sandallarla kuleye ulaşıp, İstanbul’un eşsiz güzelliğini tarihi kuleden de izleyebilirsiniz. Günümüze kadar ulaşan tarihi Kız Kulesi’nin atmosferi, sevgilinizle keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak.

 

 

Adalar

İstanbul’dan bir vapurla şehrin dışına çıkmaya ne dersiniz? Büyükada, Burgaz, Heybeli ve Kınalıada’ya şehir hatları vapurları ya da feribotlarla ulaşabilirsiniz. Sevgilinizle birlikte doğanın tadını çıkarabilir, eski ada evlerinin bulunduğu sokaklarda yürüyerek, nostaljik bir gün geçirebilirsiniz.

 

 

Pierre Loti

Haliç’ten İstanbul’un manzarasını izlemenin en güzel yolu Pierre Loti’den geçiyor. Sevdiğiniz kişiyle, benzersiz manzara eşliğinde çayınızı, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. İsterseniz, sevgilinizle teleferikle kısa bir yolculuk yaparak, romantik dakikalar geçirebilirsiniz.

 

 

Moda

Anadolu yakasının en sakin semtlerinden biri olan Moda’da yürüyüş yapmak, denizi seyretmek gibisi yoktur. Üstelik Kadıköy’ün sokaklarından geçerken, kaldırım taşlarına yazılmış şiirlerden ilham alabilirsiniz. Nostaljik tramvayı deneyebilir, Moda sahilinden yelkenlileri izleyebilirsiniz.

 

 

Belgrad Ormanı

Sevgilimle bol oksijenli, doğayla iç içe bir gün geçirmek istiyorum diyorsanız, en güzel adreslerden biri kuşkusuz Belgrad Ormanı. Yürüyüş parkını turlayabilir, sevdiklerinizle piknik yapabilir ve bol bol doğa fotoğrafı çekebilirsiniz.

 

 

Çamlıca Tepesi

İstanbul’un en yüksek tepelerinden biri olan Çamlıca’da manzaranın keyfini çıkarmanın tadı bambaşkadır. Şarkılara, şiirlere ilham veren Çamlıca tepesinde sevgilinizle dolaşabilir, tepede bulunan kafelerde vakit geçirebilirsiniz.

 

 

Ağva

Şehrin gürültüsünden uzakta bir nehir kıyısında aşkınızı tazeleyebileceğiniz bir yer arıyorsanız Ağva’yı tercih etmelisiniz. İstanbul’un Şile ilçesine bağlı olan Ağva’ya 2 – 3 saatte ulaşabilirsiniz. İstanbul’a yakın ancak tamamen farklı atmosfer hayal ediyorsanız, Ağva’da güzel bir plan yapabilirsiniz.

 

 

Sevgililer gününde sevdiğiniz kişiyle evde vakit geçirmeyi tercih ediyorsanız, evinizde hoş bir atmosfer yaratmak için “Sevgililer günü için 7 dekorasyon önerisi” yazımıza mutlaka göz atın.


BENZER YAZILAR