İstanbul’un tarihi ilçelerinde satılık daire fiyatları!

Yazıyı paylaş:

İstanbul, modern semtleri kadar tarihi bölgeleriyle de birbirinden etkileyici ilçelere sahip. Her köşesinde tarihin farklı dönemlerinden izler taşıyan İstanbul, her yönüyle ayrı bir zenginlik barındırıyor. Tüm bu özellikler İstanbul’u yaşamak için bir cazibe merkezi haline getiriyor.

İstanbul’da ev sahibi olmak isteyenler için de modern binalarla dolu bölgeler kadar tarihi ve kültürel dokusuyla öne çıkan pek çok ilçe farklı alternatifler sunabiliyor.

İstanbul’un tarihi ilçelerinde ev fiyatlarını, Zingat.com Bölge Raporu’nun Temmuz 2019 verilerinden yararlanarak sizin için araştırdık.

 

Fatih

Tarihi Yarımada’nın büyük bir bölümü Fatih ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Eminönü, Sirkeci, Sultanahmet ve Ayasofya Çevresi, Kapalıçarşı, Beyazıt, Laleli, Aksaray, Süleymaniye, Zeyrek, Vefa, Balat vs…

Her köşesinde ayrı bir tarihi zenginliğe tanıklık edeceğiniz Fatih, emlak yatırımında da avantajlı ilçelerden biri. Özellikle ticari emlak yatırımında uzun vadede yatırımcısına kazandırmayı vadeden Fatih’te konutların ortalama metrekare fiyatları 4 bin 245 TL.

Fatih ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı ise 318 bin 377 TL ile 530 bin 600 TL arasında değişiyor.

 

Beyoğlu

Galata’dan Galatasaray’a, Sütlüce’den Tophane’ye, Cihangir’den Şişhane’ye geniş bir alanı kapsayan Beyoğlu ilçesi hem tarihle iç içe hem de sosyal yaşamı hareketli semtte bulunan bir evde yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bölgelerden.

Beyoğlu ilçesinde konutların ortalama metrekare fiyatları 5 bin 393 TL . Beyoğlu ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 404 bin 507 TL ile 674 bin 200 TL arasında değişiyor.

 

Üsküdar

Anadolu Yakası’nın en güzel ve en nostaljik ilçelerinden biri olan Üsküdar’da tarihi bir mahallede ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında Kuzguncuk, Kanlıca, Vaniköy, Beylerbeyi, Salacak gibi mahalleler öne çıkıyor.

Üsküdar’da ortalama konut metrekare fiyatları 4 bin 771 TL. İstanbul’un Üsküdar ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 357 bin 793 TL ile 596 bin 300 TL arasında değişiyor.

 

Adalar

Büyükada, Heybeliada, Burgaz Adası, Kınalıada, Sedef Adası, Sivriada, Yassıada, Tavşan Adası ve Kaşık Adası’ndan oluşan, “Prens Adaları” diye de bilinen Adalar ilçesi her bir adasında tarihi yönünü hissettiriyor.

Adalar’da yaşamak isteyenlerin tercihi genellikle Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgaz Adası oluyor. Adalar ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 6 bin 522 TL. Adalar’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 489 bin 186 TL ile 815 bin 300 TL arasında.

 


Her ne kadar sadece dört ilçeye yer vermiş olsak da, kuşkusuz İstanbul ve tarihi ilçeleri denildiğinde bu liste Fatih, Beyoğlu, Üsküdar ve Adalar ile sınırlı değil. İmparatorluklara ev sahipliği yapmış, farklı medeniyetleri içinde barındırmış İstanbul’un her köşesinde bu derinliği yaşamak mümkün.

Siz de İstanbul ilçeleri ve mahalleleri ile ilgili konut fiyatlarını merak ettiğiniz bölgelere Zingat.com Bölge Raporu linkini tıklayarak hızlıca ulaşabilirsiniz.


BENZER YAZILAR