İzmir Karşıyaka’da satılık konut fiyatı en çok artan yerler

Yazıyı paylaş:

İzmir Körfezi’nin kuzey kıyısında bulunan Karşıyaka satılık daire ve kiralık alternatifinin fazla olduğu yerlerin başında geliyor. Özellikle gayrimenkul hareketliliği konusunda dikkat çekici gelişimlere ev sahipliği yapan İzmir’in en bilindik ilçelerinden Karşıyaka ev sahibi olmak isteyenlere pek çok seçenek sunuyor. Farklı konut tipleri ve markalı konut projelerinin artış gösterdiği İzmir’in gözde ilçelerinden Karşıyaka satılık ev fiyatları, bu ilçede gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin araştırdığı konuların başında geliyor.

Karşıyaka; ulaşım kolaylığı, hareketli yaşamı ve kendine has kültürel havası ile İzmir’in gözde ilçeleri arasında konumlanıyor. 35,5 şeklinde kendine has plakası bulunan Karşıyaka; sahile yakınlığı, büyük çarşısı, ulaşım olanakları ile kalabalık yerlerde yaşamayı sevenler için ideal bir konumda gösteriliyor. Peki, Karşıyaka satılık daire fiyatları ne kadar? İlçede satılık konut fiyatı artan yerler nereler? İşte Karşıyaka’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için ipuçları…

Karşıyaka satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, yatırım amaçlı projelerin arttığı İzmir Karşıyaka’da ortalama 100 metrekarelik konut için satış fiyatı minimum 225 bin 116 TL maksimum 375 bin 193 TL arasında değişirken; ortalama konut satış değeri  300 bin 154 TL olarak ölçümleniyor.

Karşıyaka’da kira fiyatları ise 1.003 TL  ile 1.671 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bir başka deyişle, Karşıyaka’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 1.337 TL. Kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi de 19 yılı buluyor.

Karşıyaka satılık konut fiyatı en çok artan bölge Atakent

Zingat.com Yatırım Rehberi 2017 Ekim verilerine göre, İzmir Karşıyaka satılık ev fiyatı en çok artan yerlerin başında Atakent yer alıyor. Atakent’te satılık konut metre kare fiyatı 3 bin 545 TL.

Atakent’te ortalama 100 metrekarelik konut satış fiyatı 264 bin 784 TL ile 441 bin 306 TL arasında değişiyor. Kira fiyatı da minimum 1.079 TL’den başlamakla birlikte, ortalama 1.439 TL olarak belirtiliyor.

Karşıyaka konut projeleri

Emlak piyasası için önemli bir yere sahip İzmir Karşıyaka’da yer alan başlıca konut projeleri şöyle; Atılgan Royal, Biva 35,5, Bostanlı Bivalvia Residences ve Newplus Bostanlı.

 


BENZER YAZILAR