İzmit kiralık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

İzmit; Kocaeli’nin merkez ilçesi olarak dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, 360 bin 409 nüfusa sahip olan İzmit, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. İzmit Saat Kulesi, Gayret Gemi Müzesi, Pembe Kayalar, Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Üçtepeler Büyük Tümülüsü İzmit’i öne çıkaran yerler arasında bulunuyor.  İzmit ilçesinde toplam 102 mahalle bulunuyor.  Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, ilçenin en kalabalık mahallesi Yenişehir, en az nüfuslu mahallesi ise Hakaniye oldu.

Yeni projelerin artış gösterdiği İzmit’te kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, İzmit kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte İzmit’te kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler:

 

İzmit’te kiralık daire arayanların bilmesi gereken 4 madde:

  1. Araştırın

Türkiye’nin dikkat çeken ilçelerinden İzmit’te kiralık daire arıyorsanız ilk olarak araştırma yapmalısınız. İzmit’in hangi mahallesinde oturacaksınız? Bölgede kira fiyatları ne kadardan başlıyor?  Kapsamlı bir araştırma işinizi kolaylaştırabilir.

  1. Bütçenizi belirleyin

Kiralık daire için bütçeniz ne kadar? Bütçenizi belirledikten sonra nasıl bir evde oturmak istediğinize karar vermelisiniz. 1+1 dairede mi yoksa 2+1 mi oturmak istiyorsunuz? Kafanızdaki tüm soruları netleştirerek nasıl bir ev istediğinize karar vermelisiniz.

  1. Lokasyona dikkat edin

Yaşamak istediğiniz evin hastane, alışveriş merkezi gibi yerlere yakınlığına dikkat etmelisiniz. Örneğin; tutacağınız evin hastane, toplum taşıma araçları ve alışveriş merkezine yakın olması hayatınızı kolaylaştırmanıza büyük katkı sağlar. Diğer taraftan yaşayacağınız yerdeki sosyo-ekonomik durum ve demografik bilgiler de kiralık daire ararken dikkat etmeniz gereken unsurlardan.

  1. Kiralayacağınız evi yakından inceleyin

Kiralık daireyi beğendiyseniz yakından incelemelisiniz. Çünkü fotoğraflardan beğendiğiniz o evi yakından beğenmeyebilirsiniz. Dolayısıyla evi yakından inceleyerek son kararınızı vermelisiniz.

 

İzmit kiralık daire fiyatları ne kadar?

Farklı konut tiplerinin bulunduğu İzmit’te hemen hemen her bütçeye uygun kiralık ev bulmak mümkün.  Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, İzmit kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 694 TLTL, maksimum 1.156 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 925 TL olarak belirtiliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 18 yıl olarak hesaplanıyor.

 


BENZER YAZILAR