İzmit satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

İzmit; Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, 360 bin 409 nüfusa sahiptir. Kocaeli’nin merkez ilçesi olarak dikkat çeken İzmit, tarihi ve doğal güzellikleri ile adından söz ettiriyor. İzmit, İzmit Körfezi’nin doğu kıyısında, Marmara Bölgesi’nin Çatalca-Kocaeli bölümünde yer alıyor. Aynı zamanda İzmit Saat Kulesi, Gayret Gemi Müzesi, Pembe Kayalar, Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Üçtepeler Büyük Tümülüsü bölgeyi öne çıkaran başlıca yerler arasında bulunuyor. İzmit ilçesinde toplam 102 mahalle bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, ilçenin en kalabalık mahallesi Yenişehir, en az nüfuslu mahallesi ise Hakaniye oldu.

 

İzmit emlak piyasası

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü için önemli bir yere sahip olan İzmit gelişmeye devam ediyor. Bölgede satılık daire fiyatları ise yakından takip ediliyor. Peki, İzmit satılık daire fiyatları ne kadar? İşte İzmit’te satılık daire arayanların bilmesi gerekenler:

 

İzmit satılık daire fiyatları 148 bin 641 TL’den başlıyor!

Farklı konut tiplerinin bulunduğu İzmit’te hemen hemen her bütçeye uygun satılık ve kiralık ev bulmak mümkün.  Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, İzmit satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.19 azalış gösterdi. İzmit ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.982 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle amortisman süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İzmit satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 148 bin 641 TL, en yüksek 247 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 198 bin 188 TL olarak belirtiliyor.

 

İzmit kiralık daire fiyatları ne kadar?

İzmit’te satılık dairelerin yanı sıra kiralık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcılarının yakın merceğinde. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, İzmit kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 694 TL, maksimum 1.156 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 925 TL olarak belirtiliyor.

 

İzmit’in konutta kazandıran mahallesi: Yenişehir

İzmit’in satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip mahallesi Yenişehir oldu. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Yenişehir satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.17 artış gösterdi. Yenişehir mahallesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 93 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Yenişehir’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 156 bin 952 TL ile 261 bin 600 TL arasında değişiyor.

 


BENZER YAZILAR