Zingat Blog 🏠 Emlak Haberleri, Güncel Gayrimenkul Bilgileri

Kadıköy emlak piyasası

Yaşam kalitesi ve eğitim düzeyi bakımından İstanbul’un birçok ilçesinden ayrılan Kadıköy, İstanbul Anadolu Yakası’nın en eski aynı zamanda değerli yerlerinin başında geliyor. Şehrin yaşanabilir ilçelerinden Kadıköy, Kadıköy Boğa Heykeli, Moda Sahili ve Haydarpaşa Garı ile dikkat çekiyor. İstanbul’un gözde ilçesi Kadıköy, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de  ön plana çıkıyor. Ulaşım olanaklarının fazla olduğu ilçe Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü için önemli bir yere sahip. Bölgede kentsel dönüşüm, yatırım ve ulaşım projeleri devam ediyor. Özelikle Fikirtepe Mahallesi bölgede kentsel dönüşüm projesi olarak konumlandırıldı. Peki, Kadıköy’de satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?  Kadıköy satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Kadıköy emlak piyasasına dair önemli bilgiler…

 

Kadıköy’de satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Kadıköy ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 7 bin 487 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 27 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Kadıköy satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için,  561 bin 531 TL ile 935 bin 900 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatlı 748 bin 708 TL olarak belirtiliyor.

 

Merdivenköy konutta kazandırıyor!

Göztepe, Kozyatağı, Merdivenköy, Bostancı, Erenköy, Sahrayıcedit, Acıbadem, 19 Mayıs, Feneryolu, Caferağa, Suadiye, Caddebostan, Fenerbahçe, Hasanpaşa, Rasimpaşa, Eğitim, Dumlupınar, Fikirtepe, Osmanağa, Zühtüpaşa, Koşuyolu olmak üzere toplam 21 mahalle yer alıyor. Kadıköy’ün en kalabalık mahallesi Göztepe, nüfusu en az olan mahallesi de Koşuyolu. Kadıköy’ün satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip mahallesi İse Merdivenköy oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Merdivenköy satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.03 artış gösterdi. Merdivenköy Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 6 bin 444 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 28 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Merdivenköy’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 483 bin 295 TL ile 805 bin 500 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 644 bin 393 TL olarak gösteriliyor.

Anadolu Yakası’nın konut pazarında öne çıkan ilçesi Kadıköy’de yer alan satılık daire ilanlarını incelemek istiyorsanız, tüm Kadıköy satılık daireler için tıklayın!