Kadıköy’de 15 kat sınırı fiyatları yükseltecek

Yazıyı paylaş:

Kentsel dönüşüm projelerinin yoğun şekilde devam ettiği Kadıköy ile ilgili İBB Meclisi’nin geçtiğimiz şubat ayında aldığı karar ses getirmişti. Peki Kadıköy’de yeni binalara 15 kat sınırının getirilmesi ilçenin konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

 

Kadıköy’deki en yeni konut projeleri!

Kadıköy’de hem İstanbul’un hem de ilçenin siluetinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla 15 kat sınırı getirildi. Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü tarafından bu gelişmeyle ilgili yapılan değerlendirmede, kat sınırı kararının Kadıköy’deki konutlarda fiyat artışını beraberinde getireceği ifade edildi. 

 

“Kat sahipleri arasında problemler doğabilir”

Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal şunları söyledi:

“Bölgede yüksekliği fazla olan ve kentsel dönüşümle yenilenmesi gereken 12-13 katlı yapıların hak sahiplerinin yaşanabilecek mağduriyetlerinin giderilmesi açısından tekrar üzerinden düşünülmesi gereken bir konu olduğunu görüşündeyim. Halihazırda mevcut ve deprem riski taşıyan yüksek katlı binaların yenilenmesi, alınan bu kararla neredeyse imkânsız hale geliyor. 15 kata yakın ya da daha yüksek yüzlerce bina kendi kaderlerine terk edilecek veya kentsel dönüşümle yenilenen binaların taban alanları geniş tutulacak.”

 

İstanbul’da en çok Kadıköylüler taşınıyor!

 

Bu durumun daireler arasında şerefiye farklarının ortaya çıkmasına ve kat sahiplerinin arasında problem yaşanmasına zemin hazırlayacağına dikkat çeken Zafer Köksal, “Şehrin siluetine zarar vermemesi açısından sahil bölgesine getirilen kat sınırlamasın yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Fakat bu detayların yeniden gözden geçirilerek kentsel dönüşüme gidecek yüksek katlı mevcut binaların mağduriyeti ortadan kaldıracak bir çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

 

“Müteahhitler tedirgin”

Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, kat sınırlaması kararının birçok proje sahibini tedirgin ettiğini belirtti ve sözlerine şu yorumu ekledi: “İşbirliği içerisinde olduğumuz proje geliştiricileri alınan bu kararı kent estetiği açısından doğru buluyor ve destekliyor. Ancak diğer yandan, yüksek katlı binaları yenilemek isteyen müteahhitler bu karar karşısında büyük sıkıntı yaşıyor. Aldığımız görüşler müteahhitlerin teklif vermekte tedirgin oldukları yönünde. Bina taban alanlarının tamamının kullanılması yaşanabilecek bu sorunun çözümlemek için yeterli değil.”


BENZER YAZILAR