Kamu lojmanları 48 ay taksitle satılacak!

Yazıyı paylaş:

Kamu lojmanlarının satışıyla ilgili kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Düzenlemeden sonra 5 bin kamu konutunun kasım ayına kadar satışa çıkarılması bekleniyor. Kamu konutlarının satışında öncelik konutlarda ikâmet edenlerde olacağı açıklandı.

 

6 adımda ev satın alma rehberi

 

Satışlar kasım ayında!

Kamu lojmanlarıyla ilgili söz konusu çalışmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek ve toplam 5 bin lojman satışa çıkacak. Satılacak konutlar Kamu Taşınmazları Sistemine (KTS) kaydedilecek. Kamu konutlarının satışı ise ihale usulüyle yapılacak. Satış sürecinin kasım ayında başlaması öngörülüyor. 5 bin kamu lojmanından 500 milyon TL kâr elde edilmesi planlanıyor.

Satın almada önceliğin kamu lojmanlarında oturanlara verileceği düzenlemede, yüzde 25 peşinat talep edilecek. Kalan borç ise 4 yıla kadar vadeli olarak ödenebilecek. Kamu lojmanlarını peşin olarak satın almak isteyenler, yüzde 10 indirim hakkı kazanacak.

Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerinde kullanılan lojmanlar ve hizmet alanlarıyla aynı binada yer alan lojmanların bu düzenlemeye dahil edilmeyeceği açıklandı.

 

Satılık ev arayanlar öncelikle bu 5 özelliğe bakıyor

BENZER YAZILAR