Kanal İstanbul’un ihale tarihi netleşti!

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un çılgın projesi Kanal İstanbul’un ihale tarihi belli oldu. 2011 yılından beri gündem olan Kanal İstanbul projesi hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan açıklamalar geldi.

 

Kanal İstanbul ihalesi 2018’de başlıyor!

Kanal İstanbul hakkında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçtiğimiz hafta ÇED süreci başlayan Kanal İstanbul projesi hedeflerinin 2018’in ilk yarısında çalışmaları tamamlayıp ihale sürecini başlatmak olduğunu söyledi.

 

Kanal İstanbul için 5 güzergâh üzerinde çalışmalar devam ediyor!

Kanal İstanbul’a ilişkin 5 güzergâh üzerinde çalıştıklarını belirten Arslan, çalışmaların ardından kesinleşen güzergahla ilgili ÇED’in nihayete erdirileceğini ve böylece ihale sürecinin başlayacağının altını çizdi.

Arslan, ekolojik dengeyi bozmayacak, bölgenin tatlı su havzalarına olumsuz etki yapmayacak güzergahı belirledikten sonra buradan çıkacak 1,7 milyar metreküp malzemeden verimli toprakların tarım arazilerinde, kalanlarının bir kısmının 3 farklı ada yapımında, ada yapımına uygun olmayan malzemelerin de İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki kömür ocaklarından kaynaklı çukurların doldurulup yeşillendirilmesinde kullanılacağını söyledi.

 

İşte Kanal İstanbul güzergâhı!

 

3 yeni ada geliyor!

Karadeniz ve Marmara arasına 3 ada yapılacağını, liman ve serbest bölgeyle ilgili dolguların gerçekleştirileceğini anlatan Arslan, bu çalışmalarının etüt projeyle netlik kazanacağını ifade etti.

Kentsel dönüşümün, kanalın yapılması ve kullanılmasının, limanların inşasının “yap-işlet-devret” modelinin yanı sıra farklı finansal modellerin kullanılacağı proje bütünü olacağını dile getiren Arslan, projenin İstanbul Boğazı’nı olası tehlikelerden korumak ve kurtarmak adına önemsendiğini söyledi.

 


BENZER YAZILAR