Kanarya Adaları’nın mucize evi!

Yazıyı paylaş:

Sosyal medya kullanıcılarının “mucize ev” adını verdiği bu ev, etrafındaki her şey lavlar yüzünden kömüre dönerken hiçbir zarar görmeden ayakta kaldı.

İspanya’nın güneybatısında Kanarya Adaları’ndaki bu mucize ev, La Palma’daki bir yanardağda günlerdir devam eden volkanik patlamalardan gelen lavlardan kurtuldu. Bununla birlikte, bölgede 350’yi aşkın ev yanarken, 6 bin kişi tahliye edildi.

Etrafındaki her şey küle dönmesine rağmen hiçbir zarar görmedi

Kanarya Adaları bölgesindeki La Palma Adası’nda 50 yıl sonra aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı’ndaki patlamalar devam ediyor. Denize doğru ilerleyen lavlar şimdiye kadar 350’yi aşkın evi yakıp geçti.

Ancak, bir ev etrafındaki her şey yanıp kül olmasına rağmen lav akışından kurtuldu. Sosyal medya kullanıcıları konutu “mucize ev” olarak adlandırırdı. Peki evin sahipleri kim?

Evi inşa eden Ada Monnikendam, adada olmayan Danimarkalı emekli bir çift olan sahiplerinin “ev hâlâ ayakta olduğu için rahatladıklarını” söyledi.

El Mundo’ya konuşan Monnikendam, “Sahiplerine çok sevdikleri evlerinin sağlam olduğunu söylediğimde hepimiz deli gibi ağlamaya başladık. Çift özellikle volkanik manzarası nedeniyle adayı seçti” dedi.

Bununla birlikte mucizevi evi konutların evlerin yarısından fazlasının ve yerel okulun yıkıldığı El Paraíso bölgesinde bulunuyor.

 

Kaynak: ntv.com.tr


BENZER YAZILAR