Karaköy’de emlak fiyatları neden artıyor?

Yazıyı paylaş:

İstanbul Karaköy’de gayrimenkuller hızlı bir değer artışı seyrinde… Otel projelerinin de günden güne çoğaldığı Karaköy’de konut fiyatları son sekiz yılda 2 buçuk kat artış gösterdi. Karaköy’deki emlak fiyatlarının yükselmesinde başrolü Galataport projesi üstleniyor. 

 

Karaköy’ün en değerli caddeleri hangileri?

EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Koordinatörü Şefik Ercan Keskiner, Galataport projesiyle birlikte yükseliş trendine giren Karaköy’ün turizm merkezi haline getireceğine dikkat çekti. “Karaköy’de sekiz yıl önce 3 bin ile 4 bin TL olan birim metrekare değerlerinin günümüzde 8 bin ile 10 bin TL metrekare dolayında… Oturum alanı yaklaşık 100 metrekare civarında olan beş katlı bir binanın ortalama satış değeriyse 3-4,5 milyon dolar; deniz gören binalarınki 5-7 milyon dolar arasında değişiyor.” diyen EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Koordinatörü Şefik Ercan Keskiner’in açıklamalarından satır başları… 

• Galataport projesiyle birlikte özellikle sahil şeridinde yer alacak otel, restoran ve diğer ticari işletmelerle bölgenin dünya çapında turistik bir çekim merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

• Hâlihazırda Karaköy’de en büyük patlama otelcilik sektöründe yaşanıyor. Birçok iş yeri ve iş hanı pansiyon ve hostel olarak işlevini değiştiriyor. Büyük oyuncular, özellikle otel projeleriyle Karaköy ve yakın çevresinde yatırım yapıyor.

 

Galataport 2018’e hazırlanıyor!

 

• Karaköy’de talebin en yoğun olduğu yerler Bankalar Caddesi, Kemankeş Caddesi, Meclisi Mebusan Caddesi arasındaki arterler, Zürafa Sokak ve civarı.

• Özellikle Arap yatırımcıların ilgisini çeken ve metrekare fiyatlarının dönüşümle birlikte en az 6 bin TL’den pazarlanması, dönüşümle birlikte beklenen potansiyeline kavuşacağı öngörülüyor.

• Bölgede ofis sahibi olmak isteyenler ise 300-700 metrekare aralığına sahip binaları satın alarak genel merkez olarak kullanıyor.

• Galataport projesiyle birlikte bölgede denizcilik ve tersanecilik, gümrük, taşıma ve lojistik gibi alanlarda faaliyet gösteren birçok firma Karaköy’e yönelecek.

• EVA Gayrimenkul’ün bölgede gerçekleştirdiği saha araştırmasında, Karaköy’de gayrimenkul yatırımı yapıp bir yıl içinde satışını gerçekleştiren yatırımcılar yaklaşık yüzde 50 civarında kâr elde etti.

 


BENZER YAZILAR