Kariyerine yeni başlayan gayrimenkul danışmanlarına vermeniz gereken 5 taktik!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanlığı günümüzde tercih edilen mesleklerden. Gelişen ve büyüyen sektörde kariyerine yeni başlayan emlak danışmanlarının da tecrübeli meslektaşlarından öğreneceği pek çok konu var.
İşte gayrimenkul danışmanlığının ilk yıllarında olanlar ve uzun vadeli bir başarıyı elde etmek isteyenler için verebilecek en önemli 5 taktik…

 

 

1- Bilgi olmazsa olmaz

Başarılı gayrimenkul danışmanlarının ortak özelliği emlak sektörüne hâkim olmaları ve bölgesinde uzmanlığını ortaya koymalarıdır. Gayrimenkul danışmanı öncelikle hizmet verdiği bölgede, son aylarda en çok hangi konut tipinin ilgi gördüğünü, konut satış ve kira değerlerinin ortalama fiyat bilgilerini müşterilerine sunabilecek bilgiye sahip olmalıdır.

Bulunduğu ilçede hangi mahallelerde emlak fırsatları olduğunu, müşterilerinin ev almak istediği bölgeyle ilgili sosyal ortam ve olanaklardan haberdar olmalıdır. Aynı zamanda gayrimenkul fiyatlarının geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak konut satış veya konut kira fiyat trendleri hakkında fikir yürütebilmelidir.

Bölgesinde uzman olan gayrimenkul danışmanı, emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri ve haberleri yakından takip ederek donanımlı olduğunu göstermelidir.

 

2- Mesleki Yeterlilik Belgesi için geç kalmayın!

Mesleki Yeterlilik Belgesi, geçtiğimiz yıl Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan mevzuat değişiklikleri ile emlak sektörlerinde de hem firma sahipleri hem de çalışanlar için zorunlu hale getirildi. Henüz Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan gayrimenkul danışmanları bu konuyu ertelememeli ve gayrimenkul danışmanları için zorunlu kılınan Mesleki Yeterlilik Belgesi için vakit kaybetmeden sınav başvurusu yapmalı. Mesleki yeterlilik belgelerini almayan emlak danışmanları, Aralık 2019 itibarıyla bu sektörde faaliyet gösteremeyecek.

 

En çok merak edilen 15 emlak terimi!

 

3- Planlı hareket edin

İş planı yapmak ve bu plan doğrultusunda hareket etmek, zamanı doğru yönetmeyi sağlar. Planlı çalışmak hem gayrimenkul ofisleri hem de emlak danışmanları için başarıda son derece belirleyici bir etken. Planlı hareket edildiğinde belirsizliklerden kaynaklı strese maruz kalma riski de kalmaz.

 

4- Pratik yapın

Gayrimenkul danışmanlığına yeni başlayanların, müşterilerden gelen sorulara verilecek güven telkin eden ve ikna edici profesyonel cevaplar vermesi gerekiyor. Araştıran ve sürekli öğrenen gayrimenkul danışmanları bu noktada bir adım önde olacaktır. Ancak sadece bilgi yetmeyebilir, bu nedenle pratik yaparak gelişme kaydedilebilir. Potansiyel müşterilerden gelebilecek soruları listeleyip, yanıtları yazarak çalışmak, verim sağlayacaktır.

 

5- Özel yaşamınıza zaman ayırın
Gayrimenkul sektörü hafta içi bitiş saati belli olmayan bir mesai süresinde ve hafta sonları da yoğun bir tempoda çalışır. Dolayısıyla işle ilgili endişeleri günün her saatine taşımak stresli bir yaşamı beraberinde getirebilir. Zihinsel olarak rahat hissetmek ve başarıyı artırmak için özel yaşamı önemsemek, kendine vakit ayırmak ve mola vermek oldukça önemli.

 

Bir emlak ilanı gayrimenkul danışmanı hakkında ne söyler?

 


BENZER YAZILAR