Kartal’da daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Kartal, İstanbul’un Anadolu Yakası’nın emlak yatırımında prim vadeden ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızla devam ettiği, haliyle yenilenen binalar ve markalı konut projelerinin yükseldiği Kartal, hem ev sahibi olmak isteyenler hem de doğru emlak yatırımı yapmak isteyenlerin ilgi odağında.

 

Kartal’da durumu

Peki Kartal’da konut fiyatları hangi aralıkta? Kartal’da 100 metrekarelik ortalama bir dairenin satış fiyatı nedir? Kartal’da satın alınacak bir daireye ödenecek satış fiyatı, dairenin kiraya verilmesi durumunda ne kadarlık sürede yatırımcısına geri dönüyor?

Emlak sitesi Zingat.com tarafından ücretsiz olarak sunulan Bölge Raporu verilerine göre, nüfusu 460 bine yaklaşan İstanbul’un Kartal ilçesinde ortalama 100 metrekare büyüklüğünde bir dairenin satış fiyatı ve kira değeri ile ilgili rakamsal bilgiler şöyle:

 

Kartal’da 100 metrekarelik dairelerin satış fiyatları

• Satış fiyatı minimum 245 bin ve maksimum 408 bin TL olmakla birlikte, medyan satış fiyatı ise 326 bin 246 TL olarak belirtiliyor.

• Kartal satış fiyatları trendi ise metrekare başına 2016 yılında 3 bin 26 TL iken, bu rakam 2017 yılında metrekare başına 3 bin 262 TL olarak ölçülüyor.

 

Kartal’da 100 metrekarelik dairelerin kira fiyatları

• Kira fiyatı minimum bin 54 ve maksimum bin 756 bin TL olmak üzere medyan kira fiyatı ise bin 405 TL değerinde.

• Kartal kira fiyatları trendi ise metrekare başına 2016 yılında 13.68 TL iken, bu rakam 2017 yılında metrekare başına 14.05 TL’ye yükseldi.

• Kiraya verilen konutun geri dönüş süresi 19 yılı buluyor.

• Zingat.com’da Kartal ile ilgili toplam 61 yeni konut projesi ile ilgili detaylı bilgiler yer alıyor.

 

 


BENZER YAZILAR