Zingat Blog 🏠 Emlak Haberleri, Güncel Gayrimenkul Bilgileri

Kazdağları’nda yeni ev, yeni hayat!

Büyük şehirlerin karmaşasından kaçıp doğayla iç içe bir yaşam sürmek isteyenlerin sayısı hızla artıyor. Kentlilerin yeni tercihi, konut fiyatları şehirlere oranla çok daha uygun olan ve doğayla iç içe konumda bulunan eski veya tarihi evleri satın alarak restore ettirmek.

Peki bu yeni trend hangi bölgeyi öne çıkarıyor? Yeni ev ve yeni hayat arayanların en çok tercih ettiği yer neresi?

Edremit Körfezi’nde Kazdağları eteklerindeki yüksek tepelerin birinde yer alan ve küçük bir köy olan Adatepe, yerlilerden tarihi evleri satın alarak restore ettiren kentlilerin yerleşim alanı olmasıyla dikkat çekiyor. Adatepe, taş işçiliğinin en güzel örneklerini barındıran tarihi evlere, Arnavut kaldırımı yollar, ormanlık alanlara sahip… Adatepe, hem yatırımcıların hem de şehir hayatından kurtulup dinlenmek isteyenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

 

Adatepe, aynı zamanda SİT alanı

Köylülerin yüksek rakamlara sattığı binalarda yaşayanların çoğunluğunu ise Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen aileler oluşturuyor. Adatepe’de fiyatları 2-3 milyon lirayı bulan Rumlardan kalma taş evler ile bazı eski ahırlar restore edilerek konut, butik otel veya kafe olarak kullanılıyor.

1989 yılında sit alanı ilan edilmesinin ardından tarihi dokusu korunan Adatepe köyü, temiz havası, doğası, sessizliği ve otantik yapısıyla özellikle son yıllarda yüksek gelirli ailelerin gözdesi haline geldi.

1940’lı yıllara kadar 550 evin yanı sıra hamam, fırın, kahvehane, kunduracı, kasap, berber, zeytinyağı fabrikalarının bulunduğu köyde, kente yaşanan göçün ardından köylülerin sayısı parmakla sayılacak kadar azaldı.

 

Kazdağları’nda emlak yatırımı yapmak isteyenler için en yeni ev ilanlarını incelemek isterseniz tıklayın.