KDV’siz konut satışı başladı!

Yazıyı paylaş:

1 Nisan 2017 tarihi itibariyle yabancılar ve gurbetçiler için KDV’siz konut satış dönemi resmen başladı. Yabancı yatırımcılar ve yurtdışında yaşayan Türkler, sözleşmesi yapılan fakat tapuda tescil edilmeyen konut veya iş yerlerini 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren tescil ettirdiğinde KDV’den muaf.

 

Konut alımında kimler KDV ödemeyecek?

• Yabancılar

• Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla süredir yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları.

 

Yurtdışında yaşayanlara KDV’siz ev müjdesi!

 

Yabancıya KDV’siz konut satışı şartları

Konutların ilk tesliminin yapılıyor olması

• Bedelinin döviz olarak Türkiye’ye getirilmesi

• Teslim alınan konut veya iş yerinin bir yılda elden çıkarılmaması.

Ayrıca, KDV istisnasından yararlanarak Türkiye’de konut veya iş yeri satın alanlar, bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

 

1 milyon dolara ev alana Türk vatandaşlığı!

 

KDV muafiyeti konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut satışında KDV indirimi uygulamasının satışlara canlılık getireceği görüşünde birleşiyor.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu: “Bu uygulama gayrimenkul sektöründeki hareketlenmeyi tetikleyecektir. Uluslararası fuarlara katılarak söz konusu uygulama yabancılara anlatılmalı. Hükümetin sektöre yönelik son dönemlerdeki adımlarını olumlu buluyoruz. Bu tür destekler artarsa elde edilecek verim de artar.”

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Taylan: “Konut satışlarının hareketlendiği yaz aylarına yaklaştığımız düşünüldüğünde bu kararın olumlu etkisi daha belirgin görülecektir. Türkiye’de yabancıların talebini karşılayacak sayı ve nitelikte konut arzı bulunuyor. Türkiye, konut üretimi konusunda Avrupa’nın önemli ülkelerinden biri konumunda.”

Gayrimenkul Danışmanı Gülşah Gökşen Turan: “KDV indirimi stokların eritilmesi anlamında önemli olacak. Bunun dışında son dönemde tapu harçlarında indirim yapılması da piyasayı canlandırdı.”

 

2016’da 21 bin yabancı ev sahibi oldu!

BENZER YAZILAR