Kentsel dönüşüm hangi ilçelerde emlak fiyatlarını artırdı?

Yazıyı paylaş:

İstanbul’da çarpık kentleşmenin önüne geçmek için hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi emlak fiyatlarını fırlattı. Kentsel dönüşümün emlak fiyatlarındaki en yüksek etkisi Beyoğlu ilçesinde gözlendi. Beyoğlu’nda satılık emlak fiyatları kentsel dönüşümün etkisiyle 2015’in ilk 5 aylık sürecinde 2014’ün aynı dönemine göre ortalama yüzde 27 artarken, Avrupa Yakası’nın bir başka gözde ilçesi Fatih’te ise fiyatlarda ortalama yüzde 10 artış meydana geldi. 

Fatih’te yüzde 10’luk artış

sahibinden.com’un verilerine göre 2014’ün ilk 5 aylık dönemine göre 2015 yılının aynı döneminde Beyoğlu’nda satılık konut fiyatlarında yüzde ortalama 27 oranında artış gözlemlenirken kentsel dönüşüm bölgelerinden Fatih’te ise satılık konut fiyatlarında ortalama yüzde 10’luk artış görüldü.

Anadolu Yakası’nda da fiyatlar arttı

Kentsel dönüşümün yoğun yaşandığı ilçelerden Kadıköy’de ise satılık konut fiyatlarında ortalama yüzde 15 oranında artış söz konusu. Anadolu Yakası’nın bir başka kentsel dönüşüm noktası Kartal’da da konut fiyatlarında artış yaşandı. Buna göre ortalama satılık konut fiyatlarında ortalama yüzde 20 artış kaydedildi.


BENZER YAZILAR