Kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlıyor!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sertifika düzenlemesi için harekete geçen Sermaye Piyasası (SPK)  yeni düzenlemenin birkaç gün içinde Resmi Gazete’de yayınlanacağını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, düzenlemeyle birlikte kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacağını söyledi.  

 

Hak sahiplerine gayrimenkul sertifikası verilecek

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği üzerinde yürütülen çalışmalarla ilgili Anadolu Ajansı’na açıklamada bulunan bahseden Ertaş, düzenleme için SPK’nın görevlendirildiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası, Emlak Konut, TOKİ ve Belediyeler Birliği gibi ilgili bakanlık ve kuruluşlarla konu üzerinde ayrıntılı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yeni düzenlemenin birkaç gün içerisinde Resmi Gazete’de yürürlüğe gireceğine dikkat çeken Ertaş,  düzenlemenin hayata geçmesi ile birlikte kentsel dönüşüm amaçlı projelerde hak sahiplerine kendi isteklerine bağlı olarak gayrimenkul sertifikalarının da verilmesinin önünün açılacağını, isteyen hak sahibinin sertifika isteyen hak sahibinin sözleşmede belirtilen binasını alacağını, sertifikalarda geri alım garantisi olacağını ve Borsa’da da alım satımının mümkün olacağını söyledi.

 

Ev fiyatlarını en çok kentsel dönüşüm yükseltiyor!

 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönem

Düzenleme ile birlikte kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacağını ifade eden Ertaş, sertifika ihraç aşamasına gelinene kadar proje bazında gerekli izin ve onay süreçlerinin tamamlanması ve hak sahipleri ile gerekli anlaşmaların yapılmış olması gerektiğini, hazırlıkların tamamlanmasıyla ihraçların da başlayacağını belirtti.


BENZER YAZILAR