Kıbrıs’ta ev sahibi olmak için 3 neden!

Yazıyı paylaş:

Son dönemlerde Akdeniz’in popüler destinasyonu olan Kıbrıs’ın Türkiye’ye yakın olması, ada atmosferini ve doğasını sevenler için önemli bir avantaj sağlıyor. KKTC’nin 6 ilçesinden en kalabalık şehri başkent Lefkoşa, tatilcilerin en çok tercih ettiği yer ise Girne. Yaz aylarında Türkiyeli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Kıbrıs, sosyoekonomik açıdan genç bir nüfusa sahip.

Kıbrıs, gelişen emlak piyasasıyla yatırımcılara da fırsat sunuyor. Son üç yılda hız kazanan konut projeleri ilgi görmeye devam ediyor. Konut ve arsaların uygun fiyatlı olması Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yapanların ve adaya yerleşmek için ev satın alanların sayısını artırıyor.

İşte doğası iklimi ve gelişen konut piyasasıyla ünlenen KKTC’de ev sahibi olmak için 3 neden…

 

 

1- Yatırım imkânı

Sakin doğası ve güzel plajlarıyla olduğu kadar, son yıllarda yurt dışından gelen gayrimenkul yatırımları ile de dikkat çekiyor. İmar yasasındaki değişiklik ile Kuzey Kıbrıs’taki en büyük emlak projelerinin hayata geçtiği Girne’de yatırım yapmak önem kazandı.
Konut piyasasında hem yerli hem yabancı yatırımcılar yer alıyor, KKTC‘de komşularına kıyasla ev fiyatlarının düşük olması da yabancı yatırımcılar açısından fırsat olarak görülüyor.

 

Ev satın almadan önce bilmeniz gereken 20 şey!

 

KKTC ilçelerinde, her ihtiyaca uygun konut bulunuyor. Lüks villa, yazlık ev ve  daireler sahiplerini bekliyor. Daireler genellikle 3+1, 2+1 ve 1+1 olarak inşa edilmiş. Lüks villa ve yazlık evlerin ise standartları değişiyor. Lefkoşa, Gazimağusa, İskele ve Girne’de 200 – 400 bin TL arası 1+1, 2+1 ve 3+1 satılık daire bulmak mümkün. En uygun villalar ise 600 – 800 bin TL aralığında İskele ilçesinde yer alıyor. Villa tipi konutların fiyatları tüm ilçelerde 1 milyon TL’den başlıyor, denize yakınlaştıkça fiyatlar artış gösteriyor.

Kıbrıs’ta 1+1, 2+1, 3+1 daire kiralık daire fiyatları 1.800 TL ile 6 bin TL arasında değişiyor, bazı ev sahipleri kirayı yıllık olarak talep edebiliyor.

 

 

2- Doğası ve iklimi

Kıbrıs, plajlarıyla yaz aylarında tatilcilerin ilgisini çekiyor. Kıbrıs’ın en bilinen turistik bölgeleri; Lefkoşa, Gazimagusa, Girne, Güzelyurt ve İskele. Yaz aylarında ülkeyi ziyaret edenlerin sayısı da artıyor. Golf, su sporları ve tekne gezileri yapmak isteyenler için olanak sunuyor. Akdeniz kıyısındaki liman kenti Girne ise en popüler tatil beldesi ve aynı zamanda turizm yatırımlarının da en çok olduğu ilçe olarak biliniyor. Yazlık ev satın almak isteyenler, daha uygun konutların olduğu gelişmekte olan İskele ilçesini de tercih edebilir.

 

 

3- Türk vatandaşları için ev satın alma kolaylığı

Kıbrıs’ta satın alınan bir gayrimenkul için satış sözleşmesi imzalandıktan 21 gün içerisinde tapu dairesinde kaydedilmesi, taşınmaz malın KKTC’ de Bakanlar Kurulu’ndan satın alma izni alınması gerekiyor. Konut alan ve 90 günden fazla Kıbrıs’ta kalmak isteyen TC vatandaşları, oturma izni çıkartarak 1 yıl boyunca oturma izni elde edebiliyor. Oturma izninin her yıl yenilenmesi gerekiyor. Emekliler için oturma izni şartı aranmıyor.
Türk vatandaşları KKTC’de birden fazla gayrimenkul satın alamıyor, birden fazla taşınmaz satın alma için KKTC’de şirket kurmak gerekiyor.

EN GÜNCEL KIBRIS SATILIK EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN!

 

Emekliler için ev satın alma rehberi

BENZER YAZILAR