Zingat Blog 🏠 Emlak Haberleri, Güncel Gayrimenkul Bilgileri

Kira fiyatları en çok Eskişehir’de yükseldi

REIDIN, Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyat değişimlerini mercek altına aldığı Emlak Endeks Raporu’nun 2020 Ağustos ayı sonuçlarını açıkladı.

 

REIDIN Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2020 Ağustos ayı

• Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre %3.38 geçen yılın aynı dönemine göre ise %19.65 oranında nominal artış gösterdi.

Amasya Ağustos 2020’de satış fiyatlarının en çok artığı şehir

• Ağustos ayında Amasya’da metrekare başına konut satış fiyatları %4.22 oranında nominal artış gösterirken, Amasya satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Hakkari’de metrekare başına konut satış yatları %0.26 oranında nominal arttı ve Hakkari satış fiyatlarında en az değişim gözlenen şehir oldu.

Amasya şehrinden bir görünüm.

• Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre %2.67, geçen yılın aynı dönemine göre ise %16.32 oranında nominal artış gösterdi.

• Ağustos ayında Eskişehir’de metrekare başına konut kira değerleri %4.12 oranında nominal artış gösterdi ve Eskişehir kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Artvin’de metrekare başına konut kira değerleri %0.76 oranında nominal azalırken, Artvin kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir olarak kayıtlara geçti.

• Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda %3.81, yıllık bazda ise %25.87 şeklinde gerçekleşti.

• Ağustos ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19.7 yıl olarak ölçülmüş, yıllık brüt getiri oranı ise %5.19 olarak kaydedildi.