Kira geliri beyanı 1-25 Mart tarihleri arasında

Yazıyı paylaş:

2018 yılında iş yeri ve konuttan kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart’ta başlıyor. Geçtiğimiz yıl kiraladığı konut için 4 bin 400 TL’nin, iş yeri için ise 34 bin liranın üzerinde kira geliri olan gayrimenkul sahiplerinin 25 Mart’a kadar beyan vermesi gerekiyor.

Kira gelirlerinden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. İstisna haddinin üzerinde konut geliri elde edenler bu istisna oranı düştükten sonra beyanname verebilecek. İstisna oranı sadece bir konutta kullanılabildiği için birden fazla konuttan kira geliri elde edenlerin buna dikkat etmesi gerekiyor. Ancak iş yeri kira gelirinde beyan sınırının geçilmesi durumunda istisna oranı düşülmeyecek.

 

Emlak vergisi ödemesi 1 Mart’ta başlıyor!

 

Kira geliri beyanı nasıl verilir?

* İnternette “www.gib.gov.tr” adresi üzerinden hazır beyan sistemine giriş yapıp kişiye özel hazırlanan beyanları onaylayarak veya üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak hızlı ve kolay bir şekilde kira beyanı gerçekleştirebilir.

* Beyanname, ikametgâhın bulunduğu bölgedeki vergi dairesine de verilebilir.

* İnternet kullanamayan veya vergi dairesine gidemeyen 60 yaş üzeri mükellefler, okuma yazma bilmeyenler ile engelli ve hastalar “444 0 189” numaralı Vergi İletişim Merkezi’nden yardım isteyebilir.

 

Emlak Bank geri dönüyor!

 


BENZER YAZILAR