Kiralık ev arayanlar için 7 önemli ipucu!

Yazıyı paylaş:

Kiralık ev arayışının arttığı bu aylarda, süreci basit yöntemlerle hızlandırabileceğinizi biliyor musunuz? İstediğim özelliklerde ve lokasyonda kiralık ev bulmak kolay değil diyorsanız, bu adımları mutlaka takip edin.

İşte kiralık ev arama sürecinizi kolaylaştıracak 7 önemli ipucu…

1- Emlak siteleri ev aramanın en hızlı ve pratik imkânını sunuyor. Zingat.com ile kiralık bir daire ile ilgili merak edilen tüm özellikleri saniyeler içinde ekranınızda görüntüleyebilirsiniz. Üstelik tarihe, fiyata ve metrekareye göre listelenebilen ev ilanlarını inceleyebilir, ihtiyacınıza özel filtreleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

 

2- Gayrimenkul sitesinde ev arayanları harekete geçiren ve kararlarını etkileyen en önemli unsur ilan fotoğrafları. İlan fotoğraflarını beğendiğiniz evle ilgili incelemeniz gereken detay ise ilanın yayınlanma tarihi. Güncel ilanlar üzerinden arama yaparsanız, vakit kazanmış olursunuz.

 

3- Aradığınız evi bulmaya yaklaştığınızı düşünüyorsanız, beğendiğiniz konutun bulunduğu bina ile ilgili bilgileri değerlendirebilirsiniz. Binanın yaşı, deprem yönetmeliğine uygunluğu ve sağlamlığı, binadaki kat sayısı, seçtiğiniz dairenin bulunduğu kat ve cephe, ısınma sistemi, otoparkının olup olmaması gibi bilgileri incelemelisiniz.

 

Ev kiralamadan önce sormanız gereken 5 soru!

 

4-Tutacağınız evin kirası bütçenize uygun olabilir ancak aylık apartman giderlerini de araştırmayı ihmâl etmeyin. Aylık aidat tutarının belirlediğiniz bütçeyi aşmaması oldukça önemli.

 

5- Evi tutacağınız semtin ihtiyaçlarınıza yönelik olup olmadığını kontrol edin. Yaşayacağınız evin hastane, üniversite, okul gibi yerlere ve toplu ulaşım araçlarına uzaklığını mutlaka araştırın. Bunun için Zingat.com Bölge Raporu verilerini kullanabilirsiniz.

6- Bütün bu adımları başarıyla tamamladığınızı düşünüyorsanız, seçtiğiniz evle ilgili gayrimenkul danışmanıyla emlak sitesindeki telefon numarası üzerinden iletişime geçerek evi yakından görmek için randevu alabilirsiniz.

 

7- Zamanınız size kalsın istiyorsanız; ücretsiz “Zingat Bana Ev Bul” hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Konut arayanların bu süreçte zamandan tasarruf etmelerini sağlayan, streslerini azaltan “Zingat Bana Ev Bul” hizmeti sayesinde satılık ve kiralık ev arayanların yapmaları gereken tek şey, bilgilerini bu yeni hizmet üzerinden paylaşmak.

Bu adımın sonrasında istediğiniz evin tüm özelliklerini öğrenmek için Zingat.com uzmanları sizi arayarak platformun iş ortağı olan gayrimenkul profesyonellerini arayışına uygun alternatifleri sunmak üzere yönlendiriyor. Böylelikle neredeyse hiç vakit harcamadan hayalinizdeki kiralık eve yerleşebilirsiniz.

 

 


BENZER YAZILAR